2013. október 15., kedd

Hatot kapott Egyiptom, az első meccsen elúszott a vb

Afrikában először került sor arra, hogy nem csoportokból jut ki az öt vb résztvevő, hanem a csoportmeccsek után továbbjutó tíz együttes oda-visszavágós rendszerben méri össze tudását. A párharcok győztesei pedig kvalifikálják magukat a vb-re. Úgy tűnik az odavágó után Ghána eldöntötte a párharcot. 

A legkiélezettebb párharcnak indult Ghána és Egyiptom összecsapása, mindét csapatot szívesen látták volna Brazíliában, azonban oda csak egy mehet, ez pedig nagyon úgy fest, hogy Ghána lesz, ugyanis Gyan és társai hatot gurítottak hazai környezetben, ezzel lehetetlen helyzetbe hozva vetélytársukat. Igaz a piramisokat is felépítették valahogyan, de hogyan ? ...

Ghána - Egyiptom 6-1 (3-1)
Gólszerzők: Gyan (3., 53.), Gomaa (22.-öngól), Waris (44.), Muntari (73.-büntető), Atsu(89.) ill. Aboutrika (41.-büntető)

Korábbi eredmények
Elefántcsontpart - Szenegál 3-1
Etiópia -  Nigéria 1-2
Tunézia - Kamerun 0-0
Burkina Faso - Algéria 3-2

A visszavágókat november 16-19-ig játsszák le.

Ha összességében az eredményekre tekintünk, akkor láthatjuk, hogy Ghána szinte biztosan kvalifikálta magát, míg Nigéria idegen béli győzelme nagyon sokat érhet. A Drogba vezette Elefántcsontpart is jó előjelekkel utazhat Szenegálba, a két gólos előny azért nem rossz. Burkina Faso nyert hazai pályán, ám Algéria két idegenben lőtt gólja nagyon sokat jelenthet a végső elszámolásnál. A Tunézia-Kamerun párharc nyitott, nem született gól az első meccsen, ez természetesen Kamerun felé dönti jelenleg a mérleg nyelvét.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése