2013. december 5., csütörtök

Suarez show, az uruguayi mesternégyesével nyert a Liverpool

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 14. fordulójában a Norwich City a Liverpool együtteséhez látogatott vendégségbe. A közönség kiütéses győzelmet és Suarez show-t láthatott.  

Az első pillanattól fogva ellenfelére erőltette akaratát a hazai együttes, mely nem kímélte Ruddy hálóőrt és hamar felmérték, hogy jól bemelegített-e. A gólzsák a 15. percben nyílt ki, ekkor Suarez egy 40 méteres bombát eresztett el, mely a kapuban csattant, megszerezve ezzel a vezetést a vörösöknek. A megpróbáltatások még csak ekkor kezdődtek a "Kanárik" számára, ugyanis az uruguayi klasszis 18 perc leforgása alatt triplázott. A 29. percben aztán Gerrard szögletét csúsztatta meg a rövidnél Coutinho, így került a labda Suarezhez, aki kegyetlenül bombázott közelről a jobb felsőbe. Négy perccel késöbb ismételten parádézott az uruguayi, aki esernyőt adott védőjének, majd 15 méterről laposan bombázott a kapuba. Kicsivel később Gerrard távoli löketénél kellett Rubby hálóőrnek résen lennie.

A fordulást követően egyből szépíthettek volna a vendégek, ám a fejes kimaradt, majd nemsokkal ezután Mignolet kényszerült megnyúlni a levegőben egy jókora löket után. A 74. minutumban aztán újból lecsapott Suarez, ezúttal szabadrúgásból akasztott bődületesen nagy gólt a jobb felső sarokba mindegy 28 méterről. A rendes játékidő vége előtt hét perccel aztán jött a becsületgól Johnson tollából, de erre is volt válasz. A vége előtt egy perccel Sterling állította be az 5-1-es eredményt. A pool negyedik a ligában, míg a norwivh ott topog a kiesőzóna előtt. Korábban a Manchester City lőtt nekik hetet, most mondhatjuk egész jól megúszták...

Amit pedig Suarez nyújtott, arra nehéz szavakat találni...

Liverpool - Norwich 5-1 (3-0)
G: Suarez (15., 29., 33., 74.), Sterling (89.) ill. Johnson (83.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése