2013. december 5., csütörtök

Olasz Kupa: Továbbjutott az Inter, ellenfelet kapott a Napoli

Szerdán egy híján teljessé vált a Coppa Italia nyolcaddöntőjének mezőnye. A játéknapon három meccset rendeztek és mindhárom ízben a hazai csapat örülhetett győzelemnek, továbbjutásnak.  

A Serie A-ban hetek óta jó teljesítményt nyújtó és így a kiesőzónából kimozduló Chievo a második vonalban szereplő és potenciális kiesőjelölt Reggina együttesét fogadta. A mérkőzést a hazaiak irányították, egy pillanatig sem forgott veszélyben továbbjutásuk. Az alaphangot Paloschi két gólja megadta, a vége pedig négy lett. A Reggina becsületét Gentili mentette meg, de ez csak kozmetikai szépség maradt a statisztikákban. A Chievo a következő körben a Fiorentina vendége lesz.

Chievo - Reggina (II.) 4-1 (2-1)
G: Paloschi (16.-büntető, 25.), Ardemagni (50.), Da Silva (77.) ill. Gentili (36.)

Két elsőosztályú csapat összecsapását hozta az Atalanta és a Sassuolo összecsapása, melynek végén a hírhedt bergamói publikum ünnepelhetett. Az első játékrész nem hozott gólt, a másodikban azonban előbb Kone, majd De Lucasvolt eredményes, így a vendég, Serie A újonc koncentrálhat a bajnokságra, míg az Atalanta készülhet a Napoli ellen.

Atalanta - Sassuolo 2-0 (0-0)
G: Kone M. (54.), De Luca (72.) ill. -

Tartalékosan is igen hamar jelentős előnyre tett szert az Inter alacsonyabb osztályú ellenfelével szemben, melynek játékosa Marcona már a negyedik percben öngólt vétett. Ezt követően Belfodil volt eredményes, majd a félidő végén Taider is betalált büntetőből. A második felvonást ellustálkodták a hazaiak, akim így majdnem megégtek, persze ez rős túlzás. Az 54. percben szépített a Trapani, majd a rendes játékidő végén egyre zárkózott, ám ez kevésnek bizonyult, így a nagy múltú milánói gárda jutott a nyolcaddöntőbe, ahol az Udinese lesz az ellenfél.

Inter - Trapani (II.) 3-2 (3-0)
G: Marcona (4.-öngól), Belfodil (40.), Taider (44.-büntető) ill. Caccetta (54.), Madonia (90.)

A mezőny csütörtök este lesz teljes, ekkor az AS Roma kap ellenfelet vagy a Sampdoria, vagy pedig a Hellas Verona személyében.

Íme a nyolcaddöntő párosítása
Milan–Spezia (II.)
Catania–Siena (II.)
Juventus–Avellino (II.)
Lazio–Parma
Udinese - Inter
Fiorentina - Chievo
Napoli - Atalanta
AS Roma - Sampdoria/Hellas Verona

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése