2013. december 4., szerda

Fantasztikusan játszó Hazard, hét gólos meccsen Chelsea siker

Nem unatkoztak azok a szurkolók, akik kilátogattak a Sunderland és a Chelsea szerda esti bajnoki meccsére. A találkozó őrült izgalmakat és négy gólt hozott, míg Walesben a "Szarkákat" lopta meg csúnyán a hazai egylet. 

A góleső a 14. percben nyílott meg, mikor is egy sorfalról lepattanó labdát Colback tálalta Altidore elé, aki háttal a kapunak megszelídítette a játékszert, majd védőjéről lefordulva a kapuba vágta azt. Nem tartott sokáig az ünnep a lelátóm, ugyanis három perccel később Hazard beadását az üresen érkező Lampard bólintotta a kapuba közelről. A 36. percben aztán Hazard lódult meg a bal szélen és vezette végig a labdát a büntetőterület előteréig, ahol lövésre vállalkozott, a labda pedig a bal alsó sarokban kötött ki. A fordulást követően O'Shea talált a kapuba egy szögletet követően, mikor is senki sem tudott felszabadítani, ezzel pedig újra döntetlen állt az eredményjelzőn. Az 56. percben aztán Torres kihagyta a kihagyhatatlant, Hazard csinálta meg a helyzetet, majd a spanyol az elé kerülő labdát tíz méterről csúnyán fölé vágta. Hat perccel később már nem úszták meg a hazaiak, egy remek támadás, illetve labdaváltás után Hazard talált a kapuba. A belga játékos eszméletlenül játszott, élt a pályán, a labda pedig azt csinálta amit ő akart. Hat perccel a lefújás vége előtt megnyugodhattak a londoni hívek, mikor is Bardsley talált a saját kapujába. Hibáját javította két perccel később a skót védő, aki Cech kapuját is bevette, ám a szurkolók nem bánták volna, ha csak az egyiket teszi meg. Végeredményben nyert a Chelsea egy őrült meccsen, melynek köszönhetően továbbra is második, míg a Sunderland őrzi a pokol kapuját a tabella végén.

Sunderland - Chelsea 3-4 (1-2)
G: Altidore (14.), O'Shea (50.), Bardsley (86.) ill. Lampard (17.), Hazard (36., 62.), Bardsley (84.-öngól)

Eközben a Swansea otthonában botlott a Newcastle, mely négy győzelmet követően nem tudta ötödjére is begyűjteni a három pontot, sőt súlyos vereségbe futott bele, s ezzel nem tudott csatlakozni az élmezőnyhöz. A találkozón döntőnek bizonyult Debuchy öngólja a 66. percben. A pontjaiktól megfosztott "Szarkák" a hetedikek, míg a Swansea a tizenegyedik pozícióba jött fel.

Swansea - Newcastle 3-0 (1-0)
G: Dyer (45+1.), Debuchy (66.-öngól), Shelvey (81.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése