2013. december 4., szerda

Magyar Kupa: Búcsúzó Balaton-partiak, bombameglepetés Szombathelyen

Kedden bebiztosította helyét a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közt az MTK és a Debrecen, a szerdai napon a mezőny hátralévő fele következett. A tavaly még első ligás Siófok a Pápa vendégeként lépett pályára, míg a Nyíregyháza idegenben, a Haladás otthonában próbált szerencsét. 

Lombard Pápa - Siófok 1-1 (0-0)
G: Eszlátyi (86.) ill. Pál (47.)
Kiállítva: - ill. Papp (90+2.)
Továbbjutott: a Lombard Pápa 3-2-es összesítéssel

A párharc első meccsén hazai környezetben szenvedett vereséget a Siófok, ráadásul két idegenben lőtt gólja volt a Pápa együttesének, így két gólos győzelemre lett volna szükségük a Balaton-partiaknak, vagy a hosszabbításhoz az első meccs eredményének megismétlése. Az első félidő Pápán nem hozott gólt, a fordulást követően azonban gólt szereztek a vendégek Pál révén, így pedig újra nyitottá vált a párharc. Mindkét csapatnak megvoltak a helyzeteik, ám újabb gól nem született egészen a 86. percig, mikor is a teljesen kinyíló Siófok kapuját Eszlátyi vette be, ezzel bebiztosítva csapata továbbjutását. A végére még maradt egy kiállítás, Papp a Siófokiak játékosa került a kiállítás sorsára. A Pápa bejutott a legjobb nyolc közé, míg a Balaton-partiak búcsúzni kényszerültek.

Haladás - Nyíregyháza 0-2 (0-1)
G: - ill. Sándor I. (27.). Törtei (75.)
Kiállítva: Iszlai (84.) ill. -
Továbbjutott: a Nyíregyháza 2-1-es összesítéssel

Nem sok esélyt adott ellenfelének a Haladás az első meccsen, mely Nyíregyházán szerzett egygólos előnyt a visszavágóra, úgy, hogy a hazaiak be sem találtak. Ezt követően aligha hitte volna valaki, hogy a feljutás legfőbb várományosa a Nyíregyháza sok vizet zavarna Szombathelyen. Nos, nem így lett, ugyanis az NB I-ben remekül szereplő hazaiak az első félidőben hátrányba kerültek, melyre a 75. percben Törtei pakolt rá egy lapáttal, melynek köszönhetően a nyírségi alakulat állt továbbjutásra. Ezen az estén nem tidta senki sem megmenteni a Halit, nem volt Halmosi, Radó, vagy Ugrai gól. A végjátékban Iszlai kiszállt, így tíz emberrel fejezte be a meccset a Haladás, mely óriási meglepetésre búcsúzott a Magyar Kupától.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése