2013. december 11., szerda

Bajnokok Ligája: Itt a lét a tét! - előzetes

Elérkeztünk a 2013/2014-es Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek utolsó játéknapjához. Szerda késő estére ha minden rendben megy és például az égiek is úgy akarják, akkor kialakul a legjobb 16 mezőnye. Izgalmak és jó meccsek híján ma sem leszünk, szinte minden meccs hatalmas téttel bír majd. 

E csoport:
20:45 Chelsea - Steaua Bukarest
20:45 Schalke - Basel (DigiSport 1)

Az 'E' jelű kvartettben mostanra biztossá vált, hogy a Chelsea továbbjut, illetve a román bajnok Steaua utolsóként zár. A másik továbbjutó kiléte, illetve csoportelsősség még kérdéses. A mai meccsek erről hivatottak dönteni. Jose Mourinho csapata hazai környezetben fogadja a román bajnokot, és ahhoz, hogy biztosan csoportelsőként zárjanak győzniük kell. A Basel abban a tudatban utazhat Gelsenkirchenben, hogy a döntetlen továbbjutást érhet, így Szalaiék számára a feladat adott, ah nem nyernek, akkor marad az Európa Liga. A két csapat első meccsén a németek 1-0-ra nyertek idegenben, de ne feledjük, a svájci bajnok oda vissza legyőzte a Chelsea gárdáját. Reméljük a tét nem nyomja rá a meccsre a bélyegét. 

F csoport:
20:45 Napoli - Arsenal
20:45 Marseille - Dortmund

Az idei szezon halálcsoportjában még sok minden megeshet, egy biztos, a Marseille nem mozdul el az utolsó helyről. A futballszeretők szeme mindenképpen sír majd, ugyanis egy kiváló gárda búcsúzni kényszerül. De vajon ki lesz az? A képlet nem egyszerű. A Dortmund számára kötelező a győzelem a Marseille otthonában, míg az Arsenal számára már egy döntetlen is csoportelsősséget érhet. Az is előfordulhat azonban, hogy három 12 pontos csapat lesz! Ez akkor jöhet össze, ha nyer a Dortmund és a Napoli egyaránt. Ebben az esetben az egymás elleni eredmények kerülnek összevetésre, kezdődhet a matekozás. 

G csoport:
20:45 Atletico Madrid - Porto
20:45 Austria Wien - Zenit

A már csoportelső Atletico Madrid hazai környezetben fogadja a Porto együttesét, mely hazai pályán az Austria Wien ellen szalasztott el két nagyon fontos pontot a legutóbbi körben. A portugál csapat számára csakis a győzelem az elfogadható, ha ez nem így történik, akkor kénytelenek lesznek megelégedni az Európa Ligás folytatással. Az Austria Wien otthon fogadja a Zenitet, mely ha biztosra akar menni, akkor győzelemre lesz szüksége. Az osztrák klub már nincs versenyben, nem mozdulhat előrébb.

H csoport:
20:45 Barcelona - Celtic
20:45 AC Milan - Ajax (DigiSport 2)

A Barcelona számára lesz fontosabb a Celtic elleni összecsapás, ugyanis a skót együttes már nem bír előrébb lépni, számukra véget és az idei kupaszezon, míg a katalánok a csoportelsősségért harcolnak, mely igen csak fontos szempont. Érdekesebbnek ígérkezik az AC Milan és az Ajax összecsapása, a mérkőzés a továbbjutásról hivatott dönteni. A formákat látva nem lenne meglepő, ha az Ajax borsot törne ellenfele orra alá, mely kiesést jelentene Balotelliék számára. A döntetlen a Milan együttesének kedvez. Nem titok, az Ajax nyílt támadófocival próbálkozik majd és mindent megtesz.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése