2013. szeptember 19., csütörtök

Xabi Alonso a Serie A-ban folytathatja! - sajtóhír

Az esetleges transzfert az olasz AS napilap dobta be, információjuk szerint az Inter vezetőedzőjének noteszében első helyet foglal el Xabi Alonso a Real Madrid középpályása. 

Alonso nincsen könnyű helyzetben, ugyanis a királyiaknál csak úgy tobzódnak a középpályások. A sokaság a nyáron olyan formát öntött, hogy a csapat kénytelen volt megválni a világ egyik legjobb irányítójától Mesut Özil személyében, aki az Arsenal együtteséhez távozott.

Xabi Alonso piaci értéke jelenleg 18 millió euró, ám aligha kap a Real érte ehhez közeli összeget, ugyanis a válogatott labdarúgó szerződése a szezon végén lejár, így ha pénzt akarnak látni belőle a spanyol fővárosban, akkor télen túl kell adniuk rajta. A védekező, illetve irányító középpályásként is kiválóan szereplő játékossal eddig nem sikerült hosszabbítani és valószínűleg nem is köttetik újabb megállapodás a felek közt. 

Helyzetét az is nehezíti, hogy súlyos sérülésből lábadozik, az orvosok pedig csak novemberre ígérik visszatérését. Walter Mazzari a milánóiak vezetőedzője tehát már lesben áll,a kérdés csupán az, hogy télen egy bizonyos összegért próbálják majd megszerezni a spanyolt, vagy szezon végén ingyen csapnak le rá. Utóbbi kockázatosabb lehet, hiszen egy ilyen remek játékos valószínűleg majd válogathat a kérők közt.

Alonso a Real Sociedad csapatában tűnt fel először és mutatta meg a világnak, hogy mit tud, majd öt esztendőt követően költözött Liverpoolba, ahol csakugyan öt remek szezont töltött el. A spanyol fővárosba 2009-be költözött és közel 150 alkalommal húzta magára a királyiak mezét. Kérdés, lesz-e még alkalma...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése