2013. szeptember 19., csütörtök

Európa Liga: Hengerelt a Fiorentina és a Frankfurt, romjaiban hever a Bordeaux

Óriási elánnal kezdte meg az Európa Liga csoportküzdelmeit a Fiorentina és a Frankfurt, mely egyaránt porrá zúzta ellenfelét és tudatta. A szenvedő felek a Bordeaux és a Pacos Fereirra volt, a vert hadhoz pedig még csatlakozott a román Pandurii is. Legyőzője az ukrán trónkövetelő volt, míg Paulo Sousa Maccabija gól nélküli döntetlent ért el egy nagyon unalmas meccsen. 

Az E csoport eredményei:
Fiorentina - Pacos Ferreira 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Rodriguez (30.), Matos (67.), Rossi (76.) ill. -
Sárgalapok: Alonso (56.), Aquilani (62.), Matos (67.)  ill. Leao (9.), Michael (60.), Melo Rodrigues (78.)
Kiállítás: - ill. -

Pandurii - Dnipro 0-1 (0-1)
Gólszerzők: - ill. Rotan (38.)
Sárgalapok: Erico (12.), Ungurusan (15.), Androvic (71.), Ciucur (78.), Paulinho (86.) ill. Rotan (30.)
Kiállítás: - ill. -

A meccs előtt óriási különbségeket láthattunk, ami a csapatok formáját illeti, ugyanis a Fiorentina remek szezonrajttal vágott neki a bajnokságnak és három forduló után veretlenek, míg a tavalyi portugál meglepetéscsapat mind a négy bajnokiján vereséget szenvedett eddig és 1-7 gólaránnyal tök utolsó helyen állnak a tabellán. Azonban mezőnyben nem bizonyultak gyengébbnek a vendégek, viszont a kapu előtt aktívabb volt a firenzei csapat, mely a sérült Gomez nélkül voltkénytelen nekivágni a szezonnak. A vezető találat a 30. percben érkezett, a találatot Rodriguez a csapat középső védője jegyezte. A 67. percben a brazil cserecsatár Matos mutatta meg, hogy számíthat rá az edzője. A találat nagyon jókor jött, hiszen így a végjátékra fordulva megnyugtató előnnyel fordulhatott az olasz csapat. Tíz perccel később minden eldőlt, a másik támadó Rossi vette be a Degra kapuját, ezzel végképp eldöntve a meccset. Az eredmény a továbbiakban nem változott, így az olasz klub a csoport élére állt.

Az 'E' csoport másik meccsén az ukrán trónkövetelő Dnipro a román bajnokság tavalyi meglepetéscsapatához utazott és ahogyan az várható volt rögtön megragadta a kezdeményezést a vendég gárda. A mezőnyfölény az első félidő hajrájára érett góllá, ekkor Rotan rezgette meg a hazaiak hálóját. A második félidőben folytatódott a mezőnyfölény, azonban a megnyugtató második vendég találat nem akart érkezni, igaz a hazaiak igen veszélytelenek voltak az ukrán kapura. Azonban mindenki ismeri a focit, elég egy jó kontra és máris két pontot hagyhat egy gárda ellenfelénél. Ez azonban ezen az estén, meccsen nem következett be, a Dnipro nagy fölényt mutatva egy góllal múlta felül riválisát és ezzel fontos három pontra tett szert idegenben.

Az F csoport eredményei:
Frankfurt - Bordeaux 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Kadlec (4.), Russ (16.), Djakpa (52.) ill. -
Sárgalapok: Russ (58.), Celozzi (84.) ill. Diego Rolan (82.), Traore (90+1.)
Kiállítás: - ill. Orban (62.)

Maccabi Tel Aviv - APOEL 0-0 (0-0)
Gólszerzők: - ill. -
Sárgalapok: Ben Haim (45+1.) ill. Charalambides (40.), Guilherme (94.)
Kiállítás: - ill. -

Mind a Frankfurt, mind pedig a Bordeaux pocsék bajnoki rajtot provokált, ez azonban a mai meccsen nem volt igaz a hazaiakra, a német együttes ugyanis már a 4. percben megszerezte a vezetést Kadlec révén. Ez a találat volt a 2013/2014-es Európa Liga csoportküzdelmeinek első találata. A hazai publikumnak a második gólra sem kellett sokat várni, negyed óra játékot követően Russ is eredményes tudott lenni. A kesztyűt ennek ellenére is felvették a franciák, próbálkoztak, de lövéseik rendre mellé mentek, ha pedig kaput találtak, akkor Trapp a hazaiak hálóőre magabiztosan a helyén volt. A második játékrész elején újra megzördült a háló, Djakpa a hazaiak elefántcsontparti védője volt eredményes. A franciák helyzetén Orban igen csak rontott, ugyanis egyből a kiállítás sorára jutott, ezzel tíz emberrel kényszerültek lejátszani a fennmaradó fél órát a vendégek. A végjáték viszonylag eseménytelenre sikeredett, a meccs már megvolt a németeknek.

Paulo Sousa legénysége a Maccabi igen jól kezdte az izraeli bajnokságot, két meccs után hibátlan a csapat és még gólt sem kapott, míg az APEL kettő fordulót követően felemás mérleggel rendelkezik. Igen kiegyenlített első félidőt provokáltak a csapatok, mondhatni, hogy unalmas mezőnymunka uralkodott, ezt az is jelzi, hogy nem esett kaput találó kísérlet az első játékrészben. A hazaiak két ízben próbálkoztak lövéssel, de azok elzúgtak a kapu mellett, felett, míg a ciprusi gárda lövést sem tudott produkálni. A második félidő elején egy pillanatra azt hihettük volna hogy valami változik, hiszen két ciprusi lövést könyvelhettünk el, ebből egy kaput is talált. Ám ennyi volt a nagy fellángolás, az utolsó tíz percre mindössze négy próbálkozással fordultunk, a hazaiak nem is találtak kaput. A hosszabbítás ötödik percében óriási lehetőséget kaptak a hazaiak, a megítélt büntetőt azonban Itzhaki kihagyta, így maradt a gól nélküli döntetlen. A Maccabi nem talált kaput egész meccsen...

Íme az E csoport állása:
1. Frankfurt 1 1 0 0 3-0 3 pont
2. APOEL 1 0 1 0 0-0 1 pont
3. Maccabi Tel Aviv 1 0 1 0 0-0 1 pont
4. Bordeaux 1 0 0 1 0-3 0 pont

Íme az F csoport állása:
1. Fiorentina 1 1 0 0 3-0 3 pont
2. Dnipro 1 1 0 0 1-0 3 pont
3. Pandurii 1 0 0 1 0-1 0 pont
4. Pacos Ferreira 1 0 0 1 0-3 0 pont

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése