2013. szeptember 19., csütörtök

Mourinho: Sokkolt arckifejezés és elterelő nyilatkozat...

A címben olvasható szavak nagyon igazak, ám azért ennél többről van szó, nagyon fontos Bajnokok Ligája pontokat bukott el a Chelsea és bár sok van még vissza, a végső elszámolásban ez a meccs sokat nyomhat majd a latba. A Basel ugyanis a Chelsea otthonából hozta el a három pontot és szállította haza nagy büszkeséggel. 

Régen adatott már meg az Mourinho számára, hogy zsinórban két meccset veszítsen aktuális csapatával, nos ez a jelenlegi Chelsea képes volt rá. Hétvégén az Everton győzte le a londoni kékeket, most pedig a svájvi bajnok bizonyult jobbnak, érettebbnek bizonyos szituációkban. 

A portugál tréner a meccset követően így nyilatkozott a riportereknek - "Azt gondolom, a csapatnak nem volt meg az érettsége és a személyisége ahhoz, hogy megbirkózzon bizonyos nyomásokkal. Láttuk az Everton ellen is, amikor gólt kaptunk, és most is. Amikor az első negatív momentum elérkezik, a csapat kissé összezavarodik."

"Természetesen nem vagyunk boldogok. A futball a könnyű pillanatokban szórakoztató és mindenki számára kellemes, de a rossz pillanatokban mindenkit nyugodtnak akarok látni. Nem vagyok lesokkolva, mert ismerem a futballt, és nem győzhetsz mindig."

Az E csoport állása:
1. Schalke 1 1-0-0 3-0 3 pont
2. Basel 1 1-0-0 2-1 3 pont
3. Chelsea 1 0-0-1 1-2 0 pont
4. Steaua 1 0-0-1 0-3 0 pont 

A tabella egy fordulót követően így fest, azonban mi lesz vajon hat meccset követően? Nos, ezt mi nem tudhatjuk előre, de emlékszünk egy bizonyos szezonra, mikor is a Basel volt az a csapat aki megfricskázta a Manchester United együttesét. Vajon a történelem megismétli önmagát és a szenvedő fél, a svájci bestia áldozata a Chelsea lesz idén?

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése