2013. augusztus 9., péntek

Higuain találata győzelmet ért a Napolinak a Benfica ellen

Péntek este akár egy Bajnokok Ligája párharcnak is beillő felkészülési meccset rendeztek, melyet a Napoli és a Benfica együttese vívott egymással. A találkozót egy friss szerzemény, a Real Madridtól érkező Higuain döntötte el. Külön öröm számunkra, hogy az ifjú tehetség Novothny Soma, ha csak a végjátékban de lehetőséget kapott Beníteztől. 

A találkozó egy korai góllal kezdődött, mikor is Behrami vette be a vendégek kapuját a 6. minutumban, ezzel megszerezve a vezetést az olaszoknak. Nem sikerült lehozni az első félidőt kapott gól nélkül, a portugálok Luisao révén egy perccel a félidő vége előtt egalizálták az állást. A második félidő egy gólt tartogatott, melynek szerzője a Real Madridot elhagyó Higuain volt a 70. percben. Novothny Soma a 84. percben szállt be, de mindenképpen elismerés, hogy az új vezetőedző Benítez is lát valamit a magyar fiúban. Soma egyébként Callejón cseréje volt.

Napoli (olasz)–Benfica (portugál) 2–1 (1–1)
G.: Behrami (6.), Higuaín (70.), ill. Luisao (44.)

Igazán jól halad a Napoli, ami a felkészülést illeti, és úgy tűnik Edison Cavani távozása nem viselte meg a klubot. Íme az eddigi mérleg, mely 6 meccsen 4 győzelem 1 döntetlen és 1 vereség.

A Napoli eddigi felkészülési meccsei:
Napoli - Porto 1-3
Arsenal - Napoli 2-2
Napoli - Galatasaray 3-1
Napoli - Carpi 3-0
Napoli - Feralpi Salo 5-1

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése