2013. augusztus 11., vasárnap

Török Szuperkupa: Drogba zsenialitása döntött a túlórában

Ha azt mondjuk Galatasaray-Fenerbahce, mindenkinek egy fantasztikus, ámde félelmetes párharc jut az eszébe. A két klub fanatikusai ugyanis pokoli hangulatot tudnak teremteni, nem volt ez másként a vasárnap esti Török Szuperkupa meccsen sem, melyet túlórában a Galata hódított el. 

Elképesztő vehemenciával estek egymásnak a csapatok, a lelátóról a "vérszag" a játékosokat is elérte és bizony nem kímélték egymást a felek, na de ami a lények, hogy a hangsúly a labdarúgáson, nem pedig a ki tud nagyobbat rúgni a lábába játékon maradt. 

Mind az első, mind pedig a második játékrész gól nélküli döntetlent hozott. Ez viszont nem azt jelenti, hogy egy rossz meccset láthatott volna a népes publikum, hanem a kapusokat dicséri, hiszen számtalanszor kellett döntő szituációban játékba avatkozniuk. A mérkőzés egyik ha nem a legnagyobb fordulópontja Alves kiállítása volt, a Fener első védője a 63. percben megkapta második sárga kártyáját, ezzel pedig idő előtt zuhanyozni kényszerült.

Nem született tehát döntés a rendes játékidőben így jöhetett a hosszabbítás, melyben valaki hőssé lett. Ki más lenne erre alkalmas figura, mint a Galata elefántcsontparti élő legendája Didier Drogba, aki a 99. percben beköszönt Gükon kapujába, s ezzel eldöntve a kupa sorsát.

Fontos megjegyezni, hogy a meccs során a Galata elképesztő mennyiségű lövést eresztett el szám szerint 33, melyből 14 kaput talált. Ezen adatok csak dicsérik a Fener hálóőrét. A másik oldalon ez a szám szerényebb volt, mondhatni átlagos 12 próbálkozás, melyből 5 talál kaput, így Muslera volt a kevésbé foglalkoztatott portás.

Török Szuperkupa
Galatasaray - Fenerbahce 1-0 (0-0) - hosszabbítást követően
G: Drogba (99.) ill. -
Kiállítva: Alves B. (63.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése