2013. augusztus 9., péntek

Ligue 1: Elrajtolt a liga, Maxwell mentett pontot a PSG-nek

Elrajtolt a 2013/2014-es francia bajnokság, mely egyből egy meglepetéssel szolgáló eredményt hozott, hiszen a PSG máris elhullajtotta első pontjait, ezzel pedig megadta az esélyt a Monaconak a zárkózásra, mely mínusz két pontról indítja a szezont. 

Igazán rosszul indult a regnáló bajnok számára az új szezon, ugyanis a Montpellier rossz vendéglátónak bizonyult és Cabella góljával a 10. percben megszerezték a vezetést. Ez volt a 2013/2014-es bajnokság első találata, ami a Ligue 1 küzdelmeit illeti. A PSG mezőnyfölényben játszott, ám ez gólban, gólokban nem mutatkozott meg, így 1-0-ás hazai vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A 60. minutumban Maxwell vette be Jourdren kapuját, és mint ez utólag kiderült pontszerzést jelentett a bajnok számára. A gólpasszt a svéd óriás Ibrahimovic jegyezte, aki ezzel megkezdte a pontok gyártását, ami a kanadai táblázatot illeti. A 72. percben aztán emberhátrányba került a Montpellier, mikor is El Kaoutari megkapta második sárgáját és kiszállt a védelem tengelyéből. Ez egy óriási lehetőség volt, ám kihasználatlanul maradt, a hátralévő időben ugyanis nem tudta megzörgetni a hálót a PSG, mely egyből ponthullajtással kezdte meg az új bajnoki szezont. A hazaiak egyetlen egy lövése talált kaput, a statisztikák erről árulkodnak, és lám, ez is elég volt...

Montpellier - PSG 1-1 (1-0)
G: Cabella (10.) ill. Maxwell (60.)
Kiállítva: El Kaoutari  (72.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése