2013. június 18., kedd

PSV: Lens az ukrán sztárklubbot választotta

Hiába, a Dinamo Kijev együttesének nem sok babér jut az utóbbi időben, mondhatni a Shakhtar Donetsk a liga egyeduralkodója  a fővárosi gárdát pedig beérte a mezőny, gondolunk itt a Dnipro és a Metalist Harkiv, vagy éppen a Metalurg Donetsk együttesére. 

Persze a Dinamo vezetői ezt nem szeretnék hagyni és szeretnék, ha a csapat újra visszanyerni régi fényét, hírnevét, hiszen ha Ukrajnában annyira nem is, de Európában már nem cseng olyan jól a Dinamo Kijev neve. Ha megkérdeznénk tíz embert az utcán, olyanokat, akik követik a focit, 7-8 biztosan azt mondanák, Shakhtar. Jelenleg ez a klub a csúcsragadozó...

Ehhez pedig erősíteni kell! Az első nyári igazolás a PSV Eindhoven csapatától érkezik Jeremain Lens személyében. Dzsudzsák egykori csapattára tehát szintén kelet felé veszi az irányt, csakúgy mint anno a magyar szélső, csak ő egy országgal előbb leragadt.

Lens vételárát nem hozták nyilvánosságra a felek, de a 25 esztendős csatárt 2015-ig szerződést kötötte a holland klubhoz, így mélyen a zsebébe nyúlhatott a Dinamo. A holland válogatott támadó piaci értéke 9 millió euró, ezt minden bizonnyal túl kellett szárnyalnia az ukrán klubnak.

Hollandiában Lens idén remek szezont futott 30 meccsen 15 gól és 11 gólpassz fűződik a nevéhez, emellett pedig az Európa Ligában és a válogatottban is jegyzett találatokat. Három esztendőt követően hagyja el a PSV együttesét.

Ez azért még kevés lesz, egy fecske nem csinál nyarat, kíváncsian várjuk a további erősítéseket.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése