2013. június 18., kedd

Csodacsere! Kennedy kifejelte a VB-re Ausztráliát

Az utolsó fordulóhoz érkeztünk, a mindent eldöntő körhöz, mely során egy csapat kvalifikálja magát Japán mellett, egy pedig pótselejtezős helyen végez. A képlet nagyon egyszerű volt, az ausztráloknak hazai pályán le kellett győzni az immáron tét nélkül játszó Irak válogatottját és akkor kvalifikálja magát. Ha nem így történik, akkor az Omán és Jordánia kezébe került volna a sorsuk.  

Az első játékrész első felében még láthattunk kósza hazai próbálkozásokat, ám ezt követően valahogy azok is elhaltak, Irak pedig teljesen inaktívnak bizonyult a kapuralövések, próbálkozások tekintetében. A főszerep a mezőnyjátéké és a szakadó esőé lett, a vendégek már tét nélkül felszabadultan játszhattak, míg Ausztrália görcsösen játszott és ahogy múlt az idő a meccs során, úgy lett egyre görcsösebb ez a gépezet. A félődőben 0-0 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész egyből egy vendég próbálkozással kezdődött, aztán csak úgy pörögtek a percek, a szurkolók pedig percről percre váltak egyre feszültebbé, kritikusabbá, hiszen nem erre készültek, hanem népünnepre, kvalifikációra. Az utolsó tíz percre érkezett két friss játékos, ám Cahill és Kruse hagyta el a játékteret, melyet a közönség nem éppen fogadott jól, mondhatni kifütyülték az edzőt.

Aztán pár perc múlva a csere és az edző lett az isten, őket éltette a közönség, ugyanis a Cahill helyére érkez Kennedy gólt fejelt a 83. percben és ezzel a találattal szó szerint kifejelte Ausztráliát a 2013-as Brazíliai Világbajnokságra. Indulhat az örömünnep!

A házigazda Brazília és a már korábban kijutó Japán után Ausztrália a harmadik résztvevő.

Ausztrália - Irak 1-0 (0-0)
Gólszerző: Kennedy (83.)

Később
Jordánia - Omán 18:00 ( A meccs a pótselejtezős helyről dönt.)

Íme a ‘B’ csoport jelenlegi állása:
1. Japán 8 5 2 1 16-5 17 pont
2. Ausztrália 8 3 4 1 12-7 13 pont
3. Omán 7 2 3 2 7-9 9 pont
4. Jordánia 7 2 1 4 6-16 7 pont
5. Irak 8 1 2 5 4-8 5 pont

Őszi ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése