2013. június 18., kedd

Frenetikus végjáték és őrült pillanatok után Irán és Dél-Korea jutott ki Brazíliába

Óriási meglepetést hozott a Dél-Korea-Irán meccs (0-1), melynek köszönhetően minden borult és a remekül hajrázó Üzbegisztán kis híján a pótselejtező sorsára juttatta Dél-Koreát. 

Az utolsó fordulót megelőzően teljesen egyértelmű volt a képlet, ha Dél-Korea pontot szerez akkor biztos kijutó, viszont ha netán nagy meglepetésre kikapna Irán együttesétől akkor indulhat a számolgatás, illetve a másik meccs eredményének figyelése. 

A Dél-Korea-Irán meccs első félideje nem hozott találatot, főként a mezőnyjátéké volt a főszerep, ám a felek nyugalommal vonulhattak az öltözőbe, hiszen a másik pályán nagy meglepetésre a félidőben 0-1 állt az eredményjelzőn Katar részére Ilyas  találatának köszönhetően, ez pedig azt jelentette, hogy a másik meccs két résztvevője jelenleg karöltve kijutásra áll.

Aztán jött a 60. minutum, mely mindkét meccsen egyszerre hozta a változás szelét, Irán válogatottja megszerezte a vezetést egy óriási védelmi hibát követően Ghoochannejhad találatának köszönhetően és ezzel a csoport élére repült ideiglenesen, míg az üzbégek egyenlítettek hazai pályán és felcsillant a remény. Hiszen ha Dél-Korea kikap 1-0-ra Üzbegisztán pedig nyert volna 7-1-re akkor megfricskázták volna koreai-félsziget déli népét. Nos, első hallásra erre legyint az ember, hogy szerezne valaki hét gólt, hiszen 60 perc alatt sikerült összehozni egyet.

Nos, mindkét meccs folytatódott, Dél-Korea valami eszméletlenül nyomott, végig támadták az utolsó harminc percet, ám mindhiába nem jött az a bizonyos egyenlítő gól. Míg a másik pályán beindult a gólgyártás, azonban későn. Jött a hír, hogy gól, gól és gól, majd pedig újabb gól, ám utóbbi már a hosszabbítás első percében esett, így 5-1- lett a vége. Ha tovább tart a meccs, vagy előbb születik a egyenlítő gól...

Minden esetre Irán már ünnepelte hihetetlen csoportelsősségét, míg Dél-Korea és a közönség várta a másik meccs végeredményt. Igaz titkon mindenki tudta, hogy a hosszabbításban még két gól lehetetlen, de soha se mond hogy soha. Aztán megjött az eredmény és jött vele a felszabadult sóhaj, viszont a fergeteges ünnep elmaradt. Tán érthető is...

Ki kell emelni Irán védelmét, mely a lejátszott nyolc meccsen csupán 2 alkalommal kapitulált... 

Immáron tehát újabb két csapattal bővült a mezőny, a házigazda Brazília, Japán és Ausztrália után Irán és Dél-Korea is kivívta a részvétel jogát, Üzbegisztán pedig pótselejtezőre kényszerül.

Dél-Korea - Irán 0-1 (0-0)
Gólszerző: Ghoochannejhad (60.)

Üzbegisztán - Katar 5-1 (0-1)
Gólszerzők: Nasimov (60., 74.), Zoteev (72.), Ahmedov (87.), Bakajev (90-1.) ill. Ilyas (37.)

Az ‘A’ csoport jelenlegi állása:
1. Irán 8 5 1 2 8-2 16 pont
2. Dél-Korea 8 4 2 2 13-7 14 pont
3. Üzbegisztán 8 4 2 2 11-5 14 pont
4. Katar 8 2 1 5 5-13 7 pont
5. Libanon 8 1 2 5 3-12 5 pont

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése