2013. június 12., szerda

Három francia labdarúgóját igazolta a Sunderland, köztük egy utánpótlás válogatott középpáylást

A Sunderland nem bízza a véletlenre, úgy látszik a csapat igazi francia légiót mozgósít a következő szezonra. Korábban már beszámoltunk róla, hogy az idei szezon meglepetéscsapatától a Basel együttesétől érkezett Cabral, azóta pedig újabb három transzfert bonyolítottak le a Fekete Macskák.  

A klub 17. pozícióban végzett  szezon végén, így éppen hogy elkerülte a kiesést, tehát ráfér a csapatra az erősítés, átalakítás. Nem tétlenkednek, úgy tűnik minél előbb szeretnék összeszedni az új keretet, hogy a felkészülés során már össze is szokhassanak a srácok. 

Cabral a csapat szerkezetét tekintve védekező középpályás posztra érkezett, míg az új szerzemények közül ketten a védelembe, egyikük pedig a középpályára érkezett.

A 26 esztendős Valentin Roberge a portugál bajnokságból érkezett, azon belül pedig a Maritimo együttesénél töltötte az elmúlt három szezont. Posztját tekintve belső védőről van szó, a transfermarkt.de szakemberei pedig 3 millió euróra taksálják árát, azonban lejáró szerződése miatt ingyen kaparintotta meg a Sunderland. A portugál ligában idén 27 meccsen szerepelt, ebből 26 alkalommal kezdett és egyszer sem cserélték le.

A másik szerzemény a Lazio korábbi kiválósága Modibo Diakité, aki a 2011-2012-es szezonban bebetonozta magát a kezdőbe, azonban a bajnokság kezdete előtt súlyos sérülést szenvedett, így a mögöttünk álló szezonban szinte semmit nem játszott. Piaci értéke így is még 4,5 millió euró, ám szerződése hét esztendő után lejár, így t is ingyen szerezhették meg a Fekete Macskák.

A legfrissebb igazolás pedig egy 20 esztendős francia korosztályos válogatott tehetség, aki csakúgy mint Cabral védekező középpályásként érzi magát legjobban a pályán. Indulhat a rivalizálás! El-Hadji Ba francia-szenegáli kettős állampolgár, azt, hogy melyik felnőtt válogatottban szerepel majd, persze ha szerepel még nem döntötte el. A Le Havre saját nevelésű játékosa, profi karrierjét a felnőtte között már 2011-ben kezdte, igaz csak egy meccsen mutatkozott be. A francia másodosztályban a szezon második felében jött el számára az áttörés, hiszen 12 meccsen pályára léphetett és egy gól is a nevéhez fűződik. Jelenleg francia U20-as válogatott, a vételárát nem hozták nyilvánosságra.

Őszi ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése