2013. június 12., szerda

Andre Alves csatártársa elhagyta az Omoniát, Vanczák csapattársa lett

Bizonyára Andre Alves mindenki számára ismerős, aki nem tudná a Kaposvár, majd pedig a Videoton csapatában töltött be vezérszerepet hazánkban. Többször szóba jött már a honosítása, ám nem kapott állampolgárságot, így válogatott meghívót sem. Jelenleg az Omonia Nicosia játékosa, most azonban elvesztette csatártársát a ciprusi válogatott Demetris Christofi személyében. 

A 24 esztendős jobb oldali támadó ráadásul nem túl hálásan, lejáró szerződéssel, így szabadon igazolhatóan hagyta maga mögött ciprusi klubját a svájci Sion hívószavára. Így újra lesz magyar csapattársa Vanczák személyében. Ha Alves nem is volt magyar, de ne feledkezzünk meg a Ferencváros korábbi magyar válogatott játékosáról Leandroról, aki szintén az Omonia alkalmazásában áll.

Christofi a ciprusi bajnokságban 26 találkozón lépett pályára, ezen meccseken pedig 7 gól és 8 gólpassz fűződik a nevéhez, ami azért nem egy rossz, de nem is egy nagyon kimagasló statisztika. Ciprus öt vb-selejtezőjén is szerepelt, ezen meccseken 2 gólpasszt tudhat magáénak. Most pedig következhet a svájci kaland.

Piaci értéke egyébként 600 ezer euró.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése