2012. szeptember 19., szerda

BL E-csoport: Óriási rangadó Londonban, kötelező ukrán győzelem várható

Ma este folytatódik a Bajnokok Ligája küzdelemsorozata ezúttal a csoportok második felével. A mai napon az E, F, G és H jelű kvartett kezdi meg a sorozatot. Az E csoportban mindjárt egy szuper rangadóval kezdünk, melyet a DigiSport közvetít élőben. Ez a meccs a Chelsea-Juventus találkozó, nehéz lenne jóslatokba bocsátkozni, minden benne van a levegőben. A torinói csapat immáron a hétvégi győzelmet követően 42 mérkőzés óta veretlenek a bajnokságban é nem titkolt céljuk idén BL serleget nyerni. A Chelsea, mely eléggé kicserélődött a nyáron pedig első csapat lenne a történelemben aki megvédi címét. Valljuk be legyen bármely csapatról szó a londoni kékeket otthon nagyon nehéz két vállra fektetni. 

 Roberto Di Matteo, a Chelsea menedzsere
"Ha egy ilyen nagy klubnál dolgozol, mint a Chelsea, állandóan hatalmas a nyomás rajtad, hiszen mindenki azt várja el tőled, hogy egyre több és több trófeát nyerj. Mindenki boldog volt, hogy tavasszal végre idehoztuk a BL-serleget a Stamford Bridge-re, de msot már ez senkit nem érdekel, mert ez a múlt, nekünk pedig előre kell néznünk. A Juventus szenzációs veretlneséggel a háta mögött érkezik hozzánk, a kereükben rutinosabb játékosokat és fiatal tehetségeket is találunk, épp ezért nagyon kemény meccsre számítok. Rajtuk kívül még két bajnok van a csoportunkban, így nem lesz egyszerű dolgunk. Ennek ellenére egy a célunk: megpróbálni a lehetetlent, és megvédeni a címünket!"

Massimo Carrera, a Juventus másodedzője, ő ül a padon az eltiltott Conte helyett
"Nagyon örülök, hogy ismét itt vagyunk a BL-ben. Nem könnyű rögtön az első meccsen a címvédő ellen pályára lépni, de ezért dolgzunk két éve, hogy megint a legjobbak ellen léphessünk pályára. Tudjuk, mit kell tennünk, a játékosok is tudják, mi lesz a feladatuk, ez a meccs jó értékmérője lesz annak, hol is tartunk az európai futballban."

Chelsea-Juventus 20:45

A csoport másik meccse már nem ilyen nagy rangadó a Sahtar Donyeck csapatára kötelező győzelem vár az FC Nordsjaelland ellen. A mérkőzés egyértelmű országos egyesnek tűnik, de soha nem lehet biztosra menni. Az ukrán bajnokcsapat nem rejti véka alá céljait, szeretnének továbbjutni a csoportból, a dánok pedig a pontszerzésnek is örülnének.

Mircea Lucescu, a Sahtar vezetőedzője
"Tíz hónapja készülünk erre a meccsre! Akkor kaptunk ki otthon a Portótól és estünk ki az előző BL-kiírásból, azóta erre a pillanatra várunk! Azóta megnyertük az ukrán bajnokságot és a kupát is, ezzel legaláb kozmetikáztuk kicsit a szezont. A sorsolásnál nem volt szerencsénk, hisz erős csapatokat kaptunk, a másik oldalról ugyanakkor hatalmas motiváció a számunkra, hogy ilyen ellenfelekkel mérkőzhetünk meg. Bízom a csapatban, és tudom, hogy minden ellenfelünknél szórakoztatóbb futballt fogunk játszani. Nem becsüljük le az ellenfelet, hiszen mindenki látta tavaly az APOEL Nicosia menetelését a negyeddöntőig. A dánok hozzánk hasonló focit játszanak, gyorsan váltanak védekezésből támadásba, nagyon veszélyesek a pontrúgásaik, egyedül talán abban van angy előnyünk, hogy nekünk ez már nem az első szezonunk a Bajnokok Ligájában."

Kasper Hjulmand, a Nordsjaelland vezetőedzője
"Óriási megtiszteltetés, hogy itt lehetünk. Szerények vagyunk, de ez remélem tovaszáll, amikor kifutunk a pályára. Megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, hogy büszkén és boldogan jöhessünk le a gyepről a találkozó után, de lássuk be, finoman szólva sem mi vagyunk az esélyesek. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Sahtar mindent tud rólunk - elmúltak már azok az idők, amikor meglephettél valakit bármilyen váratlan húzással. Ellenfelünk bizonyára megpróbál végig támadni, de meg kell próbálnunk megbirkózni ezzel. "

Sahtar Donyeck - FC Nordsjaelland 20:45

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése