2012. szeptember 19., szerda

BL H-csoport: Egyértelmű favorit a MU, óriási küzdelem várható a továbbjutást érő második helyért

A csoport egyértelmű esélyese és favoritja a Manchester United csapata, mögötte viszont nagy lesz a tolongás. Papíron a román bajnok a leggyengébb, de a Galata és a Braga kell hogy számoljon velük, hiszen könnyen okozhat a CFR meglepetéseket. Este a Vörös Ördögök a török bajnokot fogadják, a találkozó egyértelműnek tűnik, de láttunk már nem egy meglepetést ezen a szinten... 

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere
"Már a sorsolás után elmondtam a játékosoknak, hogy idén nem szabad olyan figyelmetlennek lennünk, mint tavaly. Az elmúlt években rendre sikerrel vettük a csoportkört, így ki tudtam próbálni a fiatalokat is, de erre tavaly csúnyán ráfáztunk. Éppen ezért idén a tapasztaltaknak fogok bizalmat szavazni. Tavaly hazai pályán kétszer is figyelmetlenek voltunk, eltékozoltuk az előnyünket, remélem, idén ismét visszatalálunk a helyes útra, és újra bevehetetlen lesz az Old Trafford. Kielemeztük a Galata játékát, a legjobbjaikat jól ismerjük, és tudjuk, török csapatok ellen soha nem egyszerű játszani, így szoros meccsre számítok. Ha a védőjátékosaink nem lesznek annyit sérültek, mint az  előző szezonokban, akkor jó esélyünk van akár a végső győzelemre is, hiszen - különösen elöl - nagyon erősek vagyunk."

Fatih Terim, a Galatasaray vezetőedzője
"A török emberek mindannyian ránk fognak ma figyelni, hiszen egyedül mi képviseljük az országot a Bajnokok Ligájában. Hosszú ideje nem játszottunk a BL-ben, épp ezért talán jobb lett volna, ha nem rögtön a legerősebb ellenféllel kezdünk, de ezen már kár keseregni. A világ egyik legjobb csapatával fogunk játszani, ráadásul idegenben, így hát elmondtam a játékosaimnak, hogy a török bajnokságban mutatott játék ide édeskevés lesz. Sokkal keményebben kell harcolnunk, hogy eredményesek tudjunk lenni."

Manchester United-Galatasaray 20:45

A másik meccsen a Braga fogadja Vass Ádám csapatát a román bajnok CFR Clujt. Papíron hazai győzelem születik, de ebben ne legyünk annyira biztosak. Keleti szomszédunk bajnok csapata a csoport fekete lova lehet könnyedén.

José Peseiro, a Braga vezetőedzője
"A Cluj az elmúlt években többször is szerepelt a BL-főtáblán, ráadásul rengeteg portugál játékosa van, így mindenképpen érdekes találkozóra számítok. Szeretnénk győzelemml rajtolni, hisz számunkra ez a meccs kulcsfontosságú. Az egyik legjobb csatárunk a Benficába igazolt, így az ő pótlását meg kell oldanunk. Tisztában vagyunk ellenfelünk képességeivel, tudjuk, hogy remekül védekeznek, de nekünk egy feladatunk lesz: több gólt rúgni, mint ők."

Ioan Andone, a Cluj vezetőedzője
"Ma este kemény meccsünk lesz egy jó csapat ellen. Technikailag nagyon jó együttessel találkozunk, de a győzelem a célunk. Természetesen előny, hogy van jó pár portugál játékosunk, akik most nyilván szeretnék szülőhazájukban is megmutatni, hogy mennyit fejlődtek nálunk. Fontos lenne sikerrel kezdeni, de ha nem sikerül, akkor sem dől össze a világ."

SC Braga - CFR Cluj 20:45

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése