2012. szeptember 19., szerda

BL F-csoport: Csoportrangadóként német-spanyol párharc, pontot lopna a Debrecent búcsúztató BATE

A csoport egyértelmű esélyese a Bayern München, melyet a szakemberek a kvartett első helyére várnak. Ehhez azonban már ma lesz pár szava a Valencia csapatának, legalább is ők így gondolják. A müncheni gárda tavaly pont hazai pályán vesztette el a BL döntőt a Chelsea elleni mérkőzésen. A spanyol csapat valamiféle hasonló sikerre, pontszerzésre számít a mai este folyamán. A Bayern jól kezdte a szezont sőt mi több remekül, míg a Valencia erősen beragadt a szezon rajton, de hozzá kell tenni,  hogy az ellenfelek közt bolt a Real Madrid és a Barcelona is. 

Jupp Heynckes, a Bayern vezetőedzője

"Nagy önbizalommal megyünk neki a mérkőzésnek, hiszen úgy tűnik, a nyári igazolásaink beválnak. Szombaton Gomez, David Alaba, Ribéry és Robben nélkül is remekül ment a játék. A Valencia remekül szervezett csapat, amelyik a 2000-es évek eleje óta folyamatosan ott van Spanyolország legjobb három együttese között. Nem szabad már az előző döntővel foglalkoznunk, hiszen ez egy új idény, és az előttünk álló feladatokra kell koncentrálnunk minden energiánkat. Az idei döntőről azonban korai lenne még beszélni, hiszen ez az első csoportmeccs. Majd ha továbbjutottunk a négyesből, akkor gondolunk bérmi másra, bármi többre."

Mauricio Pellegrino, a Valencia edzője
"Nem gondolunk a 2001-es döntőre, ez a 2012-2013-as szezon. Erős csapattal találkozunk ma, de bízom benne, hogy a szurkolóink büszkék lehetnek majd ránk a meccs végén. Bármi megtörténhet a pályán, remélem, valami különlegeset fogunk látni. Nem szabad túl tisztelettudónak lennünk, mert az a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk. Azt kértem a játékosaimtól, nyugodtan játszanak, mert bízom bennük, tudom, hogy kellően jók és felnőnek a feladathoz. Felkészültünk, ismerjük az ellenfelünket, de csak magunkra szabad figyelnünk."

FC Bayern München - Valencia CF

A csoport másik mérkőzésén a francia Lille együttese fogadja a Debrecent kiejtő BATE Boriszov együttesét. A vendég fehérorosz együttes papíron gyengébb csapat, ám ne higgye azt senki, hogy könnyű dolga lesz a francia gárdának. A Lille nem kezdte jól a szezont, öt mérkőzést követően hat pontja van és csupán a 12. pozíciót foglalja el a tabellán, míg ellenfele vezeti hazája bajnokságát. Azt persze tegyük hozzá, hogy a két pontvadászat közt óriási különbség van.

Rudi Garcia, a Lille vezetőedzője
"Már nem győztük kivárni, hogy elkezdődjön a sorozat! Nagyon fontos, hogy az első, hazai meccsünket megnyerjük. Tavaly a csoport favoritjainak tartottak minket és csak harmadikak lettünk, idén nem mi vagyunk az esélyesek - miért ne juthatnánk tovább most? Ha jobban játszunk, mint az előző kiírásban, akkor simán odaérhetünk a továbbjutást érő helyek valamelyikére. Ellenfelünk sokkal inkább játékban van, mint mi, hiszen sok meccset játszott már ebben a szezonban. Igyekszünk megtalálni a gyenge pontjaikat, és ha ez meglesz, biztos vagyok abban, hogy nyerni fogunk."

Viktor Goncsarenko, a BATE vezetőedzője
"A francia bajnokság nagyon jó, a Lille ezt a pontvadászatot nyerte meg 2011-ben, így vigyáznunk kell velük. Idén nem kezdtek jól, de a Köbenhavn ellen remekül játszottak, és ez a fontosabb, mert az európai kupameccs volt. Szabadon játszhatunk, hiszen semmilyen nyomás nincs rajtunk - csakúgy, mint tavaly. Jóól szervezettek vagyunk, úgyhogy képesnek tartom a csapatot arra, hogy szerezzünk pár pontot. Ellenfelünk minden poszton erős, jól felkészített csapat, de tudjuk, hogyan kell felkészülni az ilyen meccsekre."

Lille OSC - BATE Boriszov 20:45

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése