2012. szeptember 18., kedd

BL D-csoport: A "halálcsoportban" remek támadófoci várható, nagy kérdés a Real Madrid szereplése

Ezt a csoportot megilleti a "halálcsoport" név, hiszen négy nagy bajnokság bajnok csapata található a kvartettben. A csoport első számú és legnagyobb esélyese a Real Madid még akkor is ha tudjuk, hogy milyen formában vannak az utóbbi időben. A Manchester City az a csapat, melyet még továbbjutónak várnak a szakemberek, de akár az első hely is könnyedén meglehet ha kijön a lépés számukra. A Dortmund csapata okozhat meglepetéseket, főleg hazai pályán, csak úgy mint az Ajax együttese, bár a négy klub közül a holland tűnik a leggyengébbnek. De ez csak a papírforma, ami viszont garantált eme négy csapat esetében, hogy remek és látványos támadójátékot láthatunk majd. Egyik klub sem a védekezéséről, mint inkább a támadójátékáról híres. 

Real Madrid-Manchester City 20:45

A két csapat először találkozik egymással és egyik csapat sem élete legjobb periódusát futja jelenleg, de a Real Madrid háza táján nagyok a gondok, nem csak a mutatott játék miatt, de ez egy másik hosszú téma, nem ide tartozik. Sokan úgy vélik, hogy ez a mai meccs vízválasztó lehet a Királyi Gárda számára, hiszen ha kikapnak rég látott mély gödörbe kerülhetnek. A győzelem viszont nagyot lendíthet a szekéren. Minedn esetben benne van a levegőben egy City siker.

José Mourinho, a Real Madid vezetőedzője
„Meggyőződésem, hogy ezúttal lesz csapatom. Egy eltökélt, egységes és erős csapatom. A futballban csak a ma és a holnap számít. A tegnap már történelem. Sajnos nem tudtam kellőképpen motiválni a játékosaimat, noha úgy vélem, annál jobb kapcsolatot, mint amilyet én tartok a csapatommal, nem lehet kialakítani. Ha nyerünk, együtt nyerünk, ha vesztünk, az az én felelősségem, ez tiszta sor. Hogy nagy a nyomás rajtam? Nézzék, ezen a szinten sokat nyert játékosok és edzők dolgoznak, megvan az anyagi biztonságunk, szóval nem igazán kell foglalkoznunk mások véleményével. Ha valaki nyomást fejt ki rám, az én magam vagyok. Ha valaki motivál engem, az én magam vagyok. S nekem mindegy, hogy Manchester City vagy Getafe, Bajnokok Ligája vagy más sorozat, a motiváció egy s ugyanaz.” 

Robero Mancini, a Manchester City vezetőedzője
„Az elmúlt szezon tapasztalatszerzésre jó volt. A csoportkörben nem voltunk rosszak, de amit nyújtottunk, mégsem volt elég. Az idei csoportunk még nehezebb, egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga, de bárhogy alakuljon is, tovább akarunk jutni. Egyelőre csak egyvalamit tudok megjósolni: borzasztóan keményen kell dolgoznunk. Fontos lenne a jó rajt. Nagy meccs lesz, az biztos, hiszen mindkét klubnak fantasztikus játékosai vannak. A Real Madrid a világ legjobb csapata, arra törekszünk, hogy kihozzuk magunkból is a legjobbat.”

Dortmund-Ajax 20:45

Igazi gól gazdag találkozónak ígérkezik a mérkőzés, a csapatok a nyílt támadójáték hívei, akik megnézik ezt a meccset szinte garantált, hogy gólokat látnak. A papírforma Dortmundi sikert ígér, Klopp a hazaiak trénere pedig továbbjutást vár csapatától.

Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője
"Sokkal kevesebb hibát engedhetünk csak meg magunknak, mint tavaly. Az Ajax rendkívül fiatal csapat, mióta Frank de Boer átvette az irányítást Amszterdamban, évről-évre jobbak és jobbak lesznek. Csodálatos munka zajlik az ottani utánpótlásközpontban, elképesztő, mennyi technikás fiatal kerül ki onnan minden szezonban. Az ajax rendkívül támadószellemű, gyors játékot játszó csapat, igazi kihívás lesz ellenük pályára lépni! Nem sok változtatást tervezek a bajnokikhoz képest, igyekszünk a saját játékunkat játszani. Tavaly még tapasztalatlanok voltunk, de idén sokkal jobbak leszünk! Nagyon szeretnénk győzelemmel rajtolni, hiszen csak így maradna reális esélyünk a továbbjutásra."

Frank de Boer, az Ajax vezetőedzője
"A Dortmund kicsit atipikus német csapat, hiszen amellett, hogy megvannak bennük a tradicionális német erények (energikusság, hatalmas munkabírás), igencsak támadószellemben fociznak. Fiatalok vagyunk, a tapasztalatszerzés miatt lesz fontos nekünk az idei kiírás. Nem mindenáron kell nyerni, játszani kell a saját játékunkat, aztán meglátjuk, mire lesz elég mindez. Igyekezni fogunk a Dortmund sorait megbontani, bár igaz, hogy ellenfelünk játékosai igencsak kötetlen szerepkörökben futballozhatnak. Nálunk Ryan Babel játszik hasonlóan. Megpróbálunk mindent, hogy megnyerjük a mérkőzést, vagy legalább pontot szerezzünk."

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése