2012. szeptember 19., szerda

BL G-csoport: A Barca a trónra tör, rangadó a másik meccsen

Ha azt mondjuk G csoport akkor szinte mindenki egyet ért abban, hogy az FC Barcelona csapata nyeri a csoportot. Azt viszont, hogy ki lesz a másik továbbjutó, hogyan alakul a csoport lehetetlen megmondani, három hasonló kaliberű csapatról van szó. A katalán gárda idén visszaülne a trónra, első ellenfele a Szpartak Moszkva csapata lesz, akik viszont nem feltett kézzel érkeztek Spanyolországba. meglátjuk mire mennek majd este. Az orosz csapat vezetőedzője Unai Emery ismeri a Barca taktikáját, hiszen korábban a Valencia trénereként volt. 

Tito Vilanova, a Barcelona vezetőedzője
"Unai Emery kiválóan ismer minket, és a Valenciával sok gondot okozott nekünk az elmúlt években. Még nem sok ideje van Oroszországban, de biztos vagyok abban, hogy már most meglátszik a keze munkája a Szpartakon. A Bajnokok Ligája minden játékost motivál, amikor felcsendül a hivatalos himnusz, mindenkinek pezsegni kezd a vére. Az előző szezonban elbuktunk az elődöntőben, de nem is nyerhetünk minden évben. Idén azért megpróbáljuk megint."

Unai Emery, a Szpartak vezetőedzője
"Győzni jöttünk Barcelonába! Tudjuk, hogy ők a csoport favoritjai, de nem szeretnénk egyetlen lehetőséget sem kihagyni a pontszerzésre, így most is meg fogjuk próbálni. A Barcelona a meccsek 90%-ában irányítja a játékot, rengeteget van náluk a labda, de ők sem nyernek mindig - mi akarunk lenni az egyik olyan csapat, amelyik legyőzi őket. Jól kell védekeznünk, gyorsan kell támadásra váltanunk, és akkor lehet esélyünk."

FC Barcelona - Szpartak Moszkva 20:45

Igazi rangadónak számít viszont a Celtic-Benfica mérkőzés, a három papíron gyengébb csapat közül a portugál csapat a legerősebb, mely tavaly egészen a negyeddöntőig menetelt. A skót klub négy esztendőt követően tér vissza a legrangosabb kupasorozatba, viszont formája nem az igazi. A Rangers nélküli skót bajnokságban bukdácsol és csupán a negyedik helyen áll. A Benfica csapatából viszont hiányzik egy kulcsjátékos. Nem más mint Javi Garcia, aki a Manchester City csapatához igazolt a nyárom.

Neil Lennon, a Celtic vezetőedzője
"Sokat gondolkodtam az elmúlt napokban, hogy miként is vágjunk bele ebbe a sorozatba, Nagyszerű dolog ilyen csapatokat idehozni a Celtic Parkba, a játékosok keményen dolgoztak, hogy megfeleljenek az elvárásoknak, amik mindig vannak. Hogy továbbjutunk-e? Ki tudja azt előre?! Azt szeretném, hogy a csapatom úgy játszon, ahogy tud, aztán majd kiderül, hogy mindez mire elég. A Benfica hosszú ideje teljesít igen magas szinten, ráadásul nagyszerű támadósoruk van. Sajnos mi ezen a téren nem állunk jól, de állunk a kihívás elé!"

Jorge Jesus, a Benfica vezetőedzője
"Edzőként azt vallom, hogy a legfontosabb az, hogy ismerd az ellenfelet. Minden meccsre külön stratégiával készülünk, most sincs ez másképp. Régen játszottunk utoljára együtt, de a keret mély, megvan a kellő tapasztalatunk és magabiztosságunk, és nagyon szeretnénk továbbjutni a következő szakaszba!"

Celtic FC - SL Benfica  20:45

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése