2012. szeptember 18., kedd

BL C-csoport: A képlet nagyon bonyolult! Edző nyilatkozatok és esélylatolgatás

Aki nem kíséri figyelemmel a történéseket az ránéz erre a csoportra és azt mondja, hogy az egyértelmű esélyes az AC Milan csapata. Nos, ez csöppet sincsen így, ebben a csoportban bármi előfordulhat. Az AC Milan rengeteget gyengült Ibrahimovic és Thiago Silva távozásával és azt se feledjük el, hogy számtalan rutinos futballista hagyta el a klubbot. Anyagi gondok miatt jelentősen nem sikerült erősíteni és a bajnokságot is egy győzelemmel és két vereséggel kezdték. Ha a forma marad, akkor a továbbjutás is kérdéses lehet. A Zenit bombaerősítéseket eszközölt például Hulk személyében, ám sok a sérült és a remek bajnoki rajtot követően a csapat egészen a negyedik helyig csúszott vissza az utóbbi fordulók rossz szereplése végett. Akár meg is nyerhetik a csoportot, de a továbbjutásuk sem garantált. A Málaga csapata óriási anyagi gondokkal küzd, el kellett adniuk értékeiket, mint például Cazorlát, de érkezők is voltak. A bajnoki rajt ennek ellenére jól sikerült, a csoport sötét lova lehet a csapat. Az Anderlecht egyértelműen a leggyengébb csapat a négy közül, a formája sem az igazi. Okozhat meglepetéseket, de a továbbjutása nagy bravúr lenne. 

AC Milan - RSC Anderlecht 20:45

Hazai pályán a milánói csapat számára csupán a győzelem az elfogadható, de a jelenlegi forma alapján ez nem egy fix eredmény. meglátjuk, hogy Juhász Rolandéknak van e keresnivalójuk az olasz csapat otthonában.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője
"A legfontosabb, hogy ne sajnáljuk magunkat, mert azt nagyon nem szeretem. Ma lesz az első meccsünk a BL-ben, ezt szeretnénk megnyerni. Ha siekrül, akkor biztos sokkal jobb lesz a szánk íze. Szombaton nem játszotunk jól, de megvoltak a lehetőségeink, amiket azonban kihasználatlanul hagytunk. Az Anderlechtnek megvan a kupatapasztalata, így türelmesnek kell majd lennünk a meccs közben. Jól szervezett csapattal fogunk találkozni, amelyik remekül kontrázik. Nagyon figyelnünk kell az első perctől az utolsóig."

John van der Brom, az Anderlecht vezetőedzője
"Minőségi játékra lesz szükségünk, ha pontot akarunk szerezni. Ki kell használni az erősségeinket, és akkor lehet esélyünk. Számunkra nem ez a kulcsfontosságú meccs, hiszen papíron a Milan jobb csapat nálunk."

Málaga CF - Zenit Szentpétervár 20:45

Noha ez még csak az első forduló, mondhatjuk azt, hogy a meccs eredménye komoly befolyással lehet a továbbjutást illetően. Remek mérkőzés várható, könnyen elképzelhető a pontosztozkodás. Viszont ha nyer a Zenit akkor nagy hátrányba kerülhet a Málaga csapata.

Manuel Pellegrini, a Málaga vezetőedzője
"Jelenleg a Zenit a legveszélyesebb riválisunk, hiszen vele játszuk a következő mérkőzésünket. Ők az orosz bajnokok, és azt hiszem, senki nem szeretne velük játszani. Ugyanazzal a céllal futnak neki a mérkőzésnek, mint mi: nyerni akarnak. Csak erre figyelünk, hiszen lépésről-lépésre kell haladnunk. Ha a mai meccset lejátszottuk, akkor lesz értelme a továbbiakról beszélni. Tudjuk, hogy eufóriával nem lehet meccset nyerni. Hideg fejre lesz szükség, és ezt próbálom a játékosaimba is beleplántálni. Jól kell játszanunk, ha kell, akkor küzdenünk kell - csak így lehet esélyünk a sikerre és a továbbjutásra."

Luciano Spalletti, a Zenit vezetőedzője
"Pellegrini szenzációs munkát végez a Málagánál, hiszen az előző szezonban is rememkül játszottak, és most is kiválóan kezdték a bajnokságot. Csak akkotr tudjuk kihasználni a csapata esetleges gyengeségeit, ha végig a legjobbunkat nyújtjuk. Van pár tapasztalt játékosuk, ráadásul mindig irányítani szeretnék a mérkőzéseket. Ezt kell megakadályoznunk. A mi keretünk is erős, még akkor is, ha sérülés miatt nem számíthatok Axel Witsel, Domenico Criscito és Szergej Szemak játékára. A Milan kiemelkedik a csoportból, de képesek lehetünk meglepetést okozni. Tudom, hogy kell motiválnom a játékosaimat, hogy eljussunk az egyenes kiesés szakaszba."

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése