2012. szeptember 18., kedd

BL A-csoport: Esélylatolgatás, edzői nyilatkozatok

Első ránézésre ez a csoport elég fakó, úgymond a nagy sztárklubok elkerülték ezt a kvartettet, de nem szabad lebecsülni őket. Kiegyenlített küzdelem várható, viszont ha ránézünk a csoportban szereplő négy klubra egyértelműen kijelenthető, hogy a leggyengébbnek számító csapat a Dinamo Zagreb, mely tavaly pont nélkül zárta a csoportkört, most viszont céljuk jobban szerepelni mint tavaly. A Porto szeme előtt a továbbjutás lebeg, de nem lesz könnyű dolguk, a célkitűzés megvan minden esetre. A PSG együttese egyértelműen a továbbjutást tartja csak elfogadhatónak, cél a csoportelsősség, de ehhez lesz pár szava a többi klubnak is. A negyedik csoporttag a Dinamo Kijev, mely csak úgy mint a Porto a továbbjutásban reménykedik. Kijelenthető, hogy nagy csata várható az "A" csoportban, kiegyenlített erők küzdelme várható. 

PSG - Dinamo Kijev 20:45

Az újgazdag olajmilliárdos francia alakulat hazai pályán természetesen szeretné begyűjteni a három pontot, de az ukrán ezüstérmes nem zsebre tett kézzel érkezik, pontot, pontokat szeretnének elhozni a francia fővárosból. Valjuk be erre kevés esélyük van, de nem lehetetlen a küldetés, sok múlik azon, hogy a PSG svéd sztárja Zlatan Ibrahimovic hogyan áll a góllövéssel, mivel a bajnokságban szerzett hat találatból ötöt ő jegyez. így némi túlzással mondhatjuk, hogy Ibra függő a csapat.

Carlo Ancelotti, a PSG vezetőedzője
"Nagyok az elvárásaink a nyitómeccs előtt, mivel a csapat nem járt a BL-ben immáron nyolc éve. Minden első meccs nehéz, de bízom abban, hogy győzelemmel tudjuk megalapozni a továbbiakat. Hat meccsünk van továbbjutni, minden találkozón a maximumot kell nyújtani."

Jurij Szjomin, a Dinamo Kijev vezetőedzője
"Ez lesz a harmadik meccsünk a PSG ellen. 1994-ben kiejtettek minket a BL-ből, három éve mi vertük ki őket az UEFA-kupából. Rendkívül nehéz nyitómeccs ez számunkra, de szerencsére legalább minden játékosomra számíthatok. Három év alatt sok minden változott, a PSG tele van sztárokkal, akik nagyon magas szinten képesek játszani. Ha csak egy pontot is szerzünk, már elégedettek lehetünk."

Dinamo Zagreb - Porto 20:45

A párharc nem ígérkezik egyszerűnek, hiszen a horvát csapat otthon könnyen elcsípheti bármelyik csapatot. A közönség lesz a 12. játékos, mely óriási erőt és lendületet adhat. A Porto pedig immáron gólvágója Hulk nélkül fut neki a sorozatnak, nehéz lenne megmondani a mérkőzést megelőzően milyen eredmény születik ma.

Ante Cacic, a Dinamo Zagreb vezetőedzője
"Erős csapat ellen mutatkozunk be, amely előkelő helyen áll az európai klubfutballban.  A célunk egyértelmű: jobban szeretnénk szerepelni, mint az előző szezonban. A csapatunk magja együtt maradt, így bizakodóak vagyunk. Hosszú ideje menetelünk veretlenül, szeretnénk ezt folytatni. Ha nyerni akarunk, akkor legalább két gólra szükségünk lesz - ehhez nagyon kell a közönség támogatása is. Bízom abban, hogy kiváló hangulatot fognak teremteni."

Vitor Pereira, a Porto vezetőedzője
"A Dinamo sok tapasztalatot gyűjtött az elmúlt szezonban, így mindenképpen veszélyes ellenfél. Semmi nem változott attól, hogy Hulk elment tőlünk, hiszen eddig sem egy emberre, hanem a csapatra építettük a játékunkat. Kemény meccsre számítok, hisz a BL más kávéház, mint a nemzeti bajnokságunk. Tovább szeretnénk jutni a csoportból, ehhez pedig szeretnénk jó rajtot venni."

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése