2012. szeptember 18., kedd

BL B-csoport: Az Arsenal és a Schalke a két esélyes, lesz vajon meglepetés? Edzői nyilatkozatok és esélylatolgatás

A kvartett egyértelmű esélyese az Arsenal csapata, nagy csalódás lenne számukra, ha a klub nem az első helyen lépne tovább a csoportból, a továbbjutás kötelező számukra. A második hely tán legnagyobb várományosa a Schalke, mely mondhatni jó formában kezdte a szezont, de ehhez lesz pár szava a görög és a francia bajnoknak is. A csoport második helyéért kemény küzdelem várható, viszont ami a formát illeti a Montpellier jelenleg nagyon rossz szériában van. Az Olimpiakosz pedig remekül kezdte a görög pontvadászatot, bánatunkra Megyeri nélkül. 

Montpellier - Arsenal 20:45

Az Ágyúsok nem leplezett célja, hogy három pontért érkeztek a francia bajnokhoz, mely rendkívül mély gödörbe esett a szezon lején. Öt bajnoki fordulót követően csupán négy pontjuk van a bajnokságban, nem lenne meglepő, ha ma sem tudnának pontot szerezni. A találkozó pikantériája, hogy Giroud az Arsenal csatára éppen a nyáron hagyta el a Montpellier együttesét, mellyel tavaly gólkirályi címe szerzett.

René Girard, a Montpellier vezetőedzője
"Megvannak a bajaink mostanság, de ezeken túl kell lépni. Nem sírunk, hanem dolgozunk. A játékosaim nagy része még soha nem szerepelt a BL-ben, de csak így tudunk előrelépni, ha rendszeres résztvevőivé válunk a sorozatnak. Meglepetésre nyertük meg tavasszal a bajnokságot, miért ne nyerhetnénk meg meglepetésre a Bajnokok Ligáját is?!"

Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője
"Lesznek változások a hétvégi bajnoki meccsen látott csapathoz képest, de azért igyekszem az állandóságra törekedni. A Montpellier nem lett sokkal gyengébb az előző évhez képest, egyszerűen nem volt eddig szerencséjük. Nyilván kettőzött erővel fognak hajtani, hogy megszakítsák a rossz sorozatukat. Bosszússággal tölt el, hogy nem ülhetek a kispadon, hiszen ott lenne a helyem, de minden eshetőséget megbeszéltünk a játékosokkal. Soha nem kaptunk még ki francia csapattól Franciaországban, szeretnénk folytatni ezt a sorozatot."

Olimpiakosz Pireusz - Schalke 04  20:45

Nem ígérkezik könnyűnek a Schalke mai vendégjátéka, hiszen az Olimpiakosz remekül kezdte a bajnokságot és fanatikus szurkolói hajtani fogják a csapatot a győzelem felé. A német klub viszont a három pontért jött, kérdés sikerül-e megszerezni azt. Sajnálatos dolog viszont, hogy Megyeri Balázs kiszorult a görög csapat kapujából, a szezont már nem vele, hanem a rutinos Roy Carollal kezdték meg.

Leonardo Jardim, az Olimpiakosz vezetőedzője
"Hazai pályán kezdünk, ezt mindenképpen ki kell használnunk! A saját közönségünk előtt jól szoktunk szerepelni, most is szeretnénk jó startot venni a BL-ben. Az erős csapatszellemünkben bízunk, de nagyon oda kell figyelnünk a Schalke pontrúgásaira, mert abban nagyon jók."

Huub Stevens, a Schalke vezetőedzője
"Mindkét csapat csak most kezdte a szezont, így nehéz megtippelni, mit hozhat a mai mérkőzés. Ellenfelünk kerete kicserélődött, de az, hogy itt vannak, azt jelenti, msot is jó csapatot alkotnak. Csak magunkra szabad figyelnünk, és akkor eredményesek lehetünk. Raúl elvesztése fájdalmas számunkra, de nem lehet csak egy ember távozásával foglalkozni, hiszen itt van a többi játékos, akik el tudják dönteni a meccseket."

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése