2015. november 9., hétfő

Serie A: Holtverseny a góllövőlista élén! - Top10

Szép lassan túl leszünk a bajnoki szezon harmadán, már ami az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) küzdelmeit illeti. A csapatok a 12. fordulón lendültek tovább a hétvégén, a góllövőlista élén pedig jelen állás szerint holtverseny alakult ki. Nézzük, hogyan mennek válogatott szünetre az olasz pontvadászat legeredményesebb támadói. 

Noha a címben Top10 szerepel, a táblázatban észrevehetik, hogy csak 9 labdarúgót neveztünk meg ezúttal, ennek oka az, hogy 4 gólos labdarúgós labdarúgóból 9 darab van jelenleg a mezőnyben, így pedig egyet nem szerettünk volna kiemelni a többi rovására.

Nézzük azonban, hogy kik alkotják jelenleg a legjobbak listáját, melyre egy duplával, vagy éppen triplával könnyen fel lehet kúszni. Ez elmúlt 3 fordulóban egyetlen labdarúgó sem tudott duplázni, a játékosok egyesével gyűjtögették a találatokat. Láthatjuk, hogy nincsen kiemelkedő produktum, viszont vannak kiegyensúlyozott teljesítmények. Az élen holtversenyben áll a Sampdoria, illetve a Napoli gólfelelőse, Eder kapcsán érdekesség, hogy tavaly 30 mérkőzésen ért el annyi gólt, mint idén, Serie A idényrekordja pedig 12 gól, minden bizonnyal ezt idén megdönti. Higuain is szép számmal gyűjtögeti a gólokat, átlagmutatója jobb, mint tavaly, vagy éppen tavaly előtt, meglátjuk, hogy szezon végén végül eredményesebben zár-e, mint az előző években. A dobogó harmadik fokára a Fiorentina horvát meglepetéscsatára állhat, Kalinic első olaszországi szezonját kiválóan kezdte, nem mellesleg csapata pedig vezeti a tabellát. 

Remekül oszlanak el a gólok az AS Roma játékosai között, a listára hárman is felfértek, Salah hamar felvette a ritmust, Gervinho hozza amit elvárnak tőle, míg a szabadrúgásspecialista Pjanic igazi vezéregyéniséggé nőtte ki magát. 

Higuain mögött a Napoli második legeredményesebb labdarúgója Insigne, a 24 esztendős olasz immáron biztos, hogy legeredményesebb szezonját futja, ugyanis 5 gól volt tőle ezidáig a maximum a Serie A-ban. A régi fényétől messze maradó AC Milan legeredményesebb labdarúgója a nyári szerzemény Bacca. A címvédő Juventus egyetlen játékost ad a listára, Dybala kezdi meghálálni vételárát. 


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése