2015. november 9., hétfő

MLS-rájátszás:Kamara és Wright-Phillips a hős!

Kialakult az MLS Keleti Főcsoportjának fináléja, avagy sem a DC United, sem pedig a Montreal Impact nem tudta legyőzni erőnyerő ellenfelét. Wright-Phillips lecsapott, míg a másik mérkőzésen Kei Kamara lopta el a showt Drogbáék nagy bánatára. 

New York Red Bulls - DC United 1-0 (0-0)
Helyszín: Harrison, Red Bull Aréna: 25219 néző; Vezette: T. Unkel
Gólszerző: B. Wright-Phillips (90+3.) ill. - 
Tj: a New York Red Bulls kettős győzelemmel 2:0-ás gólaránnyal

Idegenbéli győzelme, illetve magabiztos produktuma után magabiztosan készülhetett a visszavágóra az alapszakasz győztes Red Bulls, mely ezen a mérkőzésen is dominált. A vendégeket Hamid, a csapat hálóőre tartotta meccsben, s az utolsó pillanatig ott lebegett a hosszabbítás lehetősége, ugyanis a Red Bulls egyik helyzetét sem tudta gólra váltani. Az eredmény tükrében a washingtoniaknak teljesen ki kellett nyílniuk, ez pedig a végén megbosszulta önmagát. A csereként pályára lépő Veron csent el egy labdát, majd tálalt Bradley Wright-Phillips elé, aki Hamid mellett elhúzta a labdát, s az üres kapuba gurított, ezzel lezárva a párharcot a 93. percben. 

Columbus Crew - Montreal Impact 3-1 (1-1) - hosszabbítás után
Helyszín: Columbus, MAPFRE Stadion: 19026 néző; Vezette: A. Villareal
Gólszerzők: Kamara (4., 111.), Finlay (77.) ill. Duka (40.)
Tj: a Columbus Crew 4:3-as összesítéssel

Elementális erővel csapódott a meccsbe az első mérkőzésen hátrányba kerülő Crew, mely kapuja elé szegezte a Drogbával felálló vendégeket. A fölény gyorsan, már a 4. percben góllá érett, az alapszakaszt 22 góllal és ezüstcipővel záró Kei Kamara bólintott a hálóba. Ezt követően nemsokkal már az összetett előny is a hazaiaknál lehetett volna, azonban a támadó kísérlete a kapuvason halt el. Sorjáztak az események, nyílt sisakos támadójátékot vállalt fel mindkét csapat, a Montreal pedig szép lassan megérkezett a mérkőzésbe, egy lesgóllal pedig Duka révén egalizálni is tudtak a félidő vége előtt. Hibáját azonban a túloldalon kiegyenlítette a játékvezető, a 77. percben ugyanis Finlay is hasonló módon szerzett gólt, melynek következtében a találkozó hosszabbításba torkollott. Nem lett volna egyébként így, ha korábban a 69. minutumban Kei Kamara nem hibázik el egy büntetőt. A ráadásban egyetlen egy gól pottyant, Kamara lett a párharc hőse, míg Drogba nem tudta hozni a tőle megszokott klasszist, így csapata búcsúzott. A mérkőzés képét és a támadófocit hűen tükrözi a két csapat kísérlet/kaput találó lövéseket tartalmazó mutatója. Hazai oldalon 21/9, míg vendég részről 23/11 volt.

Főcsoportdöntőben tehát a New York Red Bulls, illetve a Columbus Crew labdarúgócsapata. A párharc odavágóját november 22-én a Crew otthonában rendezik, míg a visszavágónak a Red Bulls Aréna ad majd otthont 29-én.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése