2015. november 9., hétfő

MLS-rájátszás: Drámai Seattle búcsú, döntőben a Timbers!

Erőnyerő csapatot búcsúztatott a Portland Timbers, avagy kanadai klubok nélkül folytatódik a rájátszás, míg a Dallas egy igazi drámai, fordulatokban bővelkedő végjátékban búcsúztatta a Seattle Sounders legjobbjait. 

FC Dallas - Seattle Sounders 2-1 (0-0) - büntetőkkel 4-2
Helyszín:  Frisco, Toyota Stadion: 17287 néző; Vezette: B. Toledo
Gólszerzők: Akindele (84.), Zimmerman (90+1.) ill. 90. Marshall (90.)
Tj: az FC Dallas 3:3-as párharcállást követően büntetőkkel

A vendégek hálóőre Frei nem unatkozott a mérkőzés folyamán, remekül abszolválta a találkozó a 84. percig, onnantól azonban jött a drámai hajrá. Sokat elmond a mérkőzés képéről a 25-10-es kísérleti mutató a Dallas javára, ennek ellenére gól nélkül fordultak a csapatok a visszavágó hajrájára, a Sounders a Nyugati Főcsoport döntőjében érezhette magát. A 84, percben aztán góllá érett a hazai fölény, Akindele talált a hálóba első labdaérintéseként. Zseniális, továbbjutást érő cserének tűnt, ebben a pillanatban idegenben lőtt góljának köszönhetően a hazai csapat állt továbbjutásra. Marshall azonban úgy tűnt, hogy ellopja a showt, a Sounders játékosa a 90. percben egalizált, s nem lett volna más dolga a vendégeknek, minthogy kivédekezzék a hosszabbítás, mely nem sikerült, a középkezdést követően Zimmerman sokkolt minden Seattle érzeletű embert és játékost, talpra ugrasztva a hazai közönséget, hosszabbításra mentve a párharcot. A kétszer tizenöt perces ráadásban nem rezgett a háló egyik oldalon sem, így büntetőpárbaj következhetett. A hazai lábak nem remegtek meg, a két gólszerző Akindele és Zimmerman is odaállt, míg vendég oldalon Dempsey után Ivanschitz és Barrett is rontott, ez pedig végzetes hiba volt. 

Vancouver Whitecaps - Portland Timbers 0-2 (0-1)
Helyszín: Vancouver, BC Place: 27837 néző; Vezette: I. Elfath
Gólszerzők: - ill. Adi (31.), Chara (90+4.)
Tj: a Portland Timbers 2:0-ás összesítéssel

Meglepetés született Kanadában, avagy a Portland Timbers szinte tökéletes mérkőzést játszott a Whitecaps ellenében. Az odavágót követően a párharc toronymagas esélyesének számított a Vancouver, mely azonban indiszponáltan és pontatlanul játszott, ellenben a vendégek roppant összeszedettek és koncentráltak voltak. Enyha mezőnyfölényt alakítottak ki, s az ellenfél támadó harmadában sokkalta ötletesebbek voltak. A 31. percben Adi szerezte meg a vezetést a Timbers számára, ez pedig duplán ütött, ugyanis a Whitecaps nem szerzett idegenben gólt az odavágón. Ahogyan az várható volt, az eredmény tükrében kinyílt a hazai csapat, melyet a legvégén meg is bosszult a Portland, Chara állította be a végeredményt.

A Nyugati Főcsoport fináléját tehát a Dallas FC és a Portland Timbers játssza, az első mérkőzést november 23-án utóbbi otthonában rendezik, míg a visszavágóra 29-én Dallasban kerül sor. A Portland az egyetlen csapat, mely nem erőnyerőként jutott a legjobb négybe.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése