2015. november 9., hétfő

La Liga: Barcelonai uralom a góllövőlista élén! - Top10

Túl vagyunk 11 fordulón, már ami a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) idei küzdelmeit illeti. A góllövőlista élmezőnyében a listavezető FC Barcelona játékosai uralkodnak. A játékosok szép számmal termelik a gólokat, legalábbis a Serie A mezőnyéhez képest mindenképpen. Olaszországban egy fordulóval előrébb járnak, a lista mégis szerényebb.

Sok katalán szurkoló megijed, amikor Lionel Messi sérülés miatt a partvonalon kívülre került, azonban Neymar és Suarez bebizonyította, hogy argentin csapattársuk nélkül is van labdarúgás a legmagasabb szinten. A duó zsenialitását zengi a sportsajtó, Neymar 11 góllal vezeti a listát, míg közvetlen riválisa és üldözője csapattársa Suarez, aki 9 találatig jutott eddig a ligában. A Messi nélküli Barca támadójátéka önmagában megérdemelne egy külön cikket. Ha esetleg valaki nem látta volna Neymar vasárnap esti zseniális találatát, akkor most megteheti, a gól minden bizonnyal pályázik az év találata címre, s klubhovatartozástól függetlenül mindenki elismeri. Aki nem, annak irányába jelezzük, hogy valami gond van odabent...

A katalán duót három 8 gólos játékos követi, egyikük Cristiano Ronaldo. A Real Madrid támadója az utóbbi időben sokszor kerül a szurkolók kereszttüzébe, mondván a fontos mérkőzéseken nem igazán tud vezéregyéniséggé válni. Mutatói ennek ellenére továbbra is kiemelkedőek, ilyen az, ha valaki magasra teszi a lécet...! A másik 8 gólos labdarúgó Agirretxe a Real Sociedad idei elsző számú gólfelelőse. A támadó toronymagasan legjobb szezonját futja eddig. Míg ehhez a társasághoz tartozik Guerra. A 33 esztendős csatár rég nem látott jó formában van. 

Őket követik négyen 7 góllal, míg tizedik labdarúgót azért nem tüntettünk fel a listán, mert 6 góllal hárman is állnak, kiemelni meg nem kívántunk senkit közülük. Név szerint Aspas, Benzema és Baston alkotja a triót. Nolito a zseniális szezonrajt után visszafogottabban teljesít, ahogyan a Celta Vigo is könnyen lehet, hogy kipukkadt, ám ezt még nehéz megítélni. Aduriz hozza a tőle megszokott egyenletes teljesítményt, míg Castro a Betis szekerét tolja. Perez pedig már most eredményesebb szezont fut a Deportivo színeiben, mint tavaly. 


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése