2015. április 10., péntek

Bundesliga: Rangadó vár a Dortmundra - előzetes

Hét közben a mezőny egy része a Német Kupa negyeddöntőjében szerepelt, most azonban már a Bundesliga 28. fordulójára kanyarodnak a csapatok. Idegenbe utazik és nagyon komoly rangadó vár a Dortmundra, míg a Stuttgart az utolsó szalmaszálakba próóbálhat meg kapaszkodni. Nézzük mi vár a hétvégén a német foci szerelmeseire. 

Dárdai Pál csapata a Hertha BSC vendégjátékával indul a hétvége, az öt meccse veretlen berlini csapat a kiesőzóna küszöbén táncoló Hannover vendége lesz. Huszti Szabolcs korábbi csapata pocsék formában van, félig meddig 6 pontos rangadóként kezelhetjük a meccset.

A listavezető, Bayern München hazai pályán fogadja a Frankfurt csapatát. Guardiola tanítványai az ellenféllel ellentétben túl vannak egy 120 perces hétközi kupamérkőzésen és egy győztes büntetőpárbajon. Sok múlik azon, hogy Meier milyen napot fog ki, ám mindenképpen ki kell emelni, hogy a rekordbajnok keretében nagyon sok a sérült, kulcsjátékosok hiányozhatnak a meccsről. A Schalke számára a Bajnokok Liga indulás már valószínűleg elúszott, ám Európa Liga helye még veszélybe kerülhet a csapatnak, míg a vendégségbe érkező Freiburg, mely megnyerte legutóbbi két bajnokiját és eljött a kiesőzónából, továbbra is menekülne a "pokol tornácáról". A Padeborn hazai pályán fogadja az Ausgburg csapatát, mely az utolsó Európa Liga indulást érő helyet őrzi, mindkét csapat számára nagyon fontos lesz a meccs, ádáz küzdelem várható. A liga döntetlen királya, gyakorlatilag majdnem minden második meccsét ikszre hozó Mainz a pazar formát mutató Leverkusent fogadja.

A hétvége rangadója A Mönchengladbach és a Dormtund összecsapása lesz, sajnos a televízió nem adja a mérkőzést. A BVB bennmaradása már megvan, ez kijelenthető, ám a nemzetközi kupaindulás még elérhető, ám ehhez már nem nagyon férnek bele vereségek. A hazai csapat pedig az automatikus BL indulást érő helyét védené a Leverkusennel szemben. 

A játéknapot a kiesőhelyen álló és pocsék formában lévő Hamburg, illetve az ezüstérmes helyen álló Wolfsburg zárja majd, míg vasárnapra két mérkőzés marad. A Köln még a kiesőzóna felé kacsintgatva pontokat gyűjtögetne, hiszen öt pont az gyorsan elfogyhat, a Hoffenheim pedig a nemzetközi kupaindulásért harcol.

Utolsó szalmaszálainak egyikébe kapaszkodhat a sereghajtó Stuttgart, mely hazai környezetben fogadja a Werder Bremen csapatát.

Íme a 28. forduló menetrendje:
ápr. 10. 20:30 Hannover 96 - Hertha BSC (Eurosport 2)
ápr. 11. 15:30 Bayern München - Eintracht Frankfurt (Eurosport 2)
ápr. 11. 15:30 Schalke 04 - Freiburg
ápr. 11. 15:30 Padeborn - Augsburg
ápr. 11. 15:30 Mainz - Bayer Leverkusen
ápr. 11. 15:30 Mönchengladbach - Borussia Dortmund
ápr. 11. 18:30 Hamburger SV - Wolfsburg (Eurosport 2)
ápr. 12. 15:30 1. FC Köln - Hoffenheim (Eurosport 2)
ápr. 12. 17:30 VfB Stuttgart - Werder Bremen (Eurosport 2)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése