2015. március 6., péntek

Jelenkorunk legjobban cselező játékosai! - Top10

A nívós, statisztákkal foglalkozó WhoScored.com közzétette egy listát az Opta adatai alapján, mely jelenkorunk legeredményesebben, legjobban cselező játékosait rangsorolja. A névsor jó pár meglepetést tartalmaz, talán nem mindenki így képzelte volna el, ha hasára csapva kellett volna mondania tíz nevet. Ezek azonban tények, számok, tehát a megmásíthatatlan valóság.

Ezen statisztika a komplett 2013-2014-es szezonra vonatkozik, illetve a jelenleg is zajló 2014-2015-ös lejátszott meccseire. Csakis a bajnoki mérkőzéseket vették figyelembe, a honi kupa, illetve nemeztközi kupamérkőzéseket nem és azon belül is csak az öt legerősebb ligát, avagy: Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1.

A lista élén a Barca klasszisa Lionel Messi található, akit a Chelsea ásza Eden Hazard követ, aztán német hegemóniát tapasztalhatunk, a precíz Bundesliga bizony-bizony látványos is. A Serie A-nak nincs is képviselője a listán, míg a francia pontvadászatot a PSG brazilja Lucas Moura képviseli.

A névsor olvasatában bizonyára sokan hiányolják Neymar, illetve Cristiano Ronaldo nevét, nos ők nem fértek fel ezen listára. Fontos és kihangsúlyozandó, hogy csak a sikeresen véghezvitt cseleket számolják, az elhaló kísérletek semmit nem érnek itt.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése