2015. március 6., péntek

Cristian Tello felett összecsap a Porto és a Barca

Cristian Tello egy kivételes tehetség, nem véletlenül nevelkedett a Barca akadémiáján és játszott a felnőttek között, ám egy 23 esztendős labdarúgóra már nem igen illik használni ezt a kifejezést, hogy tehetség. Inkább úgy jellemezhetnénk a történetet, hogy ketyeg az óra a számára, most kell jó döntést, döntések sorozatát meghozni, hogy klasszis labdarúgóvá válhasson. A kvalitásai megvannak, kérdés hogyan kamatoztatja... 

Fiatal labdarúgó, de egy sportoló karrierje egy emberöltőhöz képest igen rövid. Ki legendává válik, ki eltűnik a labdarúgás történetének óceánjába. Nem minden legenda kivételes tehetség és ez fordítva is igaz, nem minden kivételes tehetségből lesz legenda. Ami azt illeti, egy-egy karriert döntően befolyásolnak a választások, az, hogy az illető, illetve a vele dolgozó szakemberek, képviselők milyen döntést hoznak. A labdarúgó sokszor olyan, mint egy piaci portéka, adják veszik, s néha az ügynök sem éppen a jófiú szerepét tölti be.

Elkanyarodtunk igen csak Cristian Tello esetétől, ám a fenti sorok igen tanulságosak lehetnek. Lények a lények, hogy a katalánok játékosa két éves kölcsönciklusát kezdte meg a szezon elején a Porto együttesénél, ahol egyre jobban teljesít. Számolnak vele, ezt jelzi, hogy immáron 31 mérkőzésen lépett pályára, s ez idő alatt 6 gólt és 11 gólpasszt jegyez, hasznos tagja a legénységnek. Egy héttel korábban a Sporting elleni rangadón mesterhármast jegyzett, ezzel pedig a figyelem középpontjába került.

A legfrissebb sajtóhírek szerint mind a Barcelona, mind pedig a Porto igényt tartana játékjogára, a katalánok 5 millió euró ellenében kivásárolnák saját játékosukat a két éves kölcsönszerződésből, míg a Porto élne opciós jogával és 8 millió eurót ajánlana a spanyol végleges megszerzésének céljából. A sajtó úgy tudja, hogy Tello képviselője a jövő hét során tárgyalóasztalhoz ül Pinto Da Costaval a luzitán klub elnökével.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése