2015. március 6., péntek

Íme a hónap álomcsapata! - Barca és Real játékosok nélkül...

A futball statisztikáival foglalkozó, szakterületén nívós WhoScored.com kihirdette február hónap álomcsapatát, melyben ezúttal nem kapott helyet egyetlen Barca, illetve Real Madrid játékos sem. A pramet ezúttal a német klubok viszik, azon belül pedig a Bayern Münchent is kiütő Wolfsburg.

Ezen álomcsapat Európára vetül ki, azon belül is csak az öt legerősebb bajnokságra, melyet ezúttal három a francia bajnokságban remekelő labdarúgó bajnokságban szereplő játékos képvisel. Nem sztárcsapatok labdarúgóiról van szó, így sokak számára ismeretlenek lehetnek, de higgyék el, ezen periódusban kitűnően teljesítettek, a statisztikáik önmagukért beszélnek. A spanyol pontvadászatot csupán Mandzukic képviseli, míg a Serie A képviseletében egy Chievo labdarúgót köszönhetünk. A német listavezető Bayern München két labdarúgót ad, köztük a góllövőlistán éllovassá avanzsálódó Robben. Február hónap legjobb csapatja a Wolfsburg, remekül kezdte a tavaszt a klub és a három listán található labdarúgó mellett Dost is könnyen helyet kaphatott volna, nálunk például biztosan bekerült volna a hónap álomcsapatába. Ám nem mi vagyunk azok, akik a statisztikákkal foglalkozunk. Végezetül pedig Coquelin, ő képviseli a Premier League népes mezőnyét, kölcsönből tért vissza a második vonalból, formája pedig mindenkit megdöbbentett.

Íme február hónap álomcsapata: Lecomte - Vieirinha, Dainelli, Naldo, Amavi - Robben, Coquelin, Kanté, Ribery - De Bruyne, Mandzukic


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése