2015. február 16., hétfő

"Tudatos Bayern stratégia a Dortmund sikeressége ellen..."

Roberto Lewandowski és Mario Götze szerződtetése egy tudatos stratégia része volt, emellett pedig a Bayern München több dortmundi játékost is megkörnyékezett, állítja Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetője, aki a Kickernek adott interjújában beszélt erről. 

"Götze és Lewandowski elcsábításával a Bayern München a BVB magját szedte szét. Tudomásom van arról is, hogy nem kizárólag őket akarták elvinni, más játékosokat is megkörnyékeztek. Erős fenyegetést jelentettünk a Bayernre, már csak azért is, mert a felmérések alapján mi számítunk a legszimpatikusabb Bundesliga-csapatnak. A felmérések azt mutatták ki, hogy nem osztjuk meg olyan erősen az embereket, mint a rekordbajnok. Ezt a Bayern szakértői is kielemezték" - mondta Watzke, aki hozzátette, hogy egy teljesen tudatos stratégiáról beszélünk, melynek romboló jellege volt.

Mint ismeretes, Jürgen Klopp irányításával a sárga-feketék bajnokságot nyertek és Bajnokok Ligája finálét játszhattak, ám a nívó és az anyagi különbségek kulcsjátékosok eladásra kényszerítették a klubot. Az eredmény ismeretes, a BVB jelen pillanatban a kiesés ellen küzd...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése