2015. február 16., hétfő

Aranycipő: Messi gyakorlatilag beérte CR-t, Agüero kitette az indexet - Top10

Ha pontszámban nem is érte be Lionel Messi a listavezető Cristiano Ronaldot, de kijelenthető, hogy az Aranycipőért folyó verseny újfent nyitott, hol van már a 24 pontos különbség, mely jó másfél hónapja a két klasszis között volt. A tízes élbolyban ezúttal is voltak változások, nézzük hogyan teljesítettek a gólvadászok a mögöttünk álló héten. 

Noha bő egy hónapja úgy tekinthettünk a táblázatra, hogy CR7 utcahosszal vezet, mostanra a helyzet gyökeresen változott, Lionel Messi 20 pontot, tehát 10 gólt hozott a portugálon az utóbbi hetekben, ennek következtében pedig újra nyitott kettejük párharca, az Aranycipő sorsa. Ronaldo a Depor ellen sem tudott eredményes lenni, ellenben Messi mesterhármast jegyzett a Levante elleni bajnokin, ami roppant szorossá tette a harcot.

Hétvégén nem, de hét közben rendeztek Premier League fordulót, igaz ez Diego Costát nem érintete, a spanyol válogatott támadó még mindig eltiltását töltötte. Ennek ellenére megvan a hamadik hely, igaz immáron osztozkodni kell rajta a brazil Neymarral, a katalánok kiválósága egy góllal vette ki részét a Levante kiütéséből. 

Megszerezte első Premier League találatát a Leicester télen szerződtetett támadója Kramaric, a horvát így elszakadt Lacazette mellől és az ötödik helyre kúszott fel. esetében ugye a 21 Rijeka dresszében szerzett horvát bajnoki gólt másfeles szorzóval számoljuk, míg a Premier League gólok már két egységet érnek.

Sem Jackson Martinez, sem pedig Lacazette nem tudta növelni góljainak számát, kettejük között a különbség a hétvégén csupán annyi volt, hogy a kolumbiai játszott, míg a francia sérülés miatt továbbra is a lelátóra kényszerült. Ellenben kitette az indexet, s hétközi duplájának köszönhetően elmozdult a tízes lista aljáról Kun Agüero, a City üdvöskéje az imént említett két labdarúgó közé ékelődött.

Továbbra is listán Soriano, ugyanis folytatódott az osztrák Bundesliga, a spanyol pedig mindjárt egy duplával vette ki részét csapata sikeréből. táblázatot, a legjobb tízet ezúttal Zahavi zárja, a Maccabi gólfelelőse hétfőn, tehát ma játssza soros bajnokiját csapatával, így ő még gyűjtögethet pontokat.

Ami az üldözőket illeti, a 28 pontos Tevez, Meier duó immáron trióra dagadt, Robben ismételten duplázott a Bayern színeiben, így immáron 14 gólos.


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése