2014. augusztus 10., vasárnap

A Real Madrid korábbi trénere így vélekedik Bale-ről

A fiatal futball fanatikusok számára bizonyára ismeretlenül cseng John Toshack neve, azonban akik hosszú évtizedek óta követik a labdarúgást, számukra egy jól csengő walesi név, egy kiváló labdarúgó és szakember arca ötlik fel. A Real Madriddal korábban bajnoki címet nyerő szakember ezúttal honfitársáról Bale-ről alkotott véleményt. 

"Most őszintén, kinek lenne bármilyen kétsége Gareth felől? Korábban már mondtam, hogy türelmesen ki kell várni, de meg fog látszódni, hogy a Real Madrid jó döntést hozott, mikor leigazolta őt. Az előző szezon végén a legjobb Bale-t láthattuk a pályán. Nem volt előszezonja, és az egész átigazolási mizéria zavaró lehetett számára. Az azt megelőző szezonban ugyan ez történt Modriccsal is" - mondta a 65 esztendős walesi szakember John Toshack, aki két ízben is irányította a királyiakat.

Mint ismeretes Bale tavaly a téli átigazolási időszakban érkezett Madridba hatalmas huzavonát követően. A walesi villámléptűért, aki azóta a BBC meghatározó tagja lett 94 millió eurót fizetett a Real Madrid. Az idő múlása, fél szezon, 44 mérkőzés 22 gól és 19 gólpassz a királyiakat igazolja, nem volt rossz vétel Bale.

Ami John Tashack urat illeti, vele is ismerkedjünk meg kicsit, hátha vannak akiket érdekel karrierje. Játékosként a Cardiff City emblematikus figurája volt hazájában, 162 mérkőzésen 74 gólt jegyzett, majd leigazolta a Liverpool, ahol hatalmas sikereket ért el, 246 mérkőzésen 96 gólt szerzett, majd Wales másik nagyágyújánál a Swansea City-nél fejezte be karrierjét. A Walesi nemzeti csapatban 40-szer szerepelt.

Ami edzői pályafutását illeti, a Swansea volt az első állomás, ahol játékosként és edzőként is ténykedett, s három kupát nyert a csapattal. Ezt követte a portugál Sporting, majd hamar spanyol honban találta magát, a Real Sociedad élén. A csapattal kupát nyert, majd kinevezték a Real Madrid élére, ahol rögtön bajnoki címet ünnepelhetett, majd ismét Sociedad következett. Irányította hazája válogatottját, a Deportivot, a Besiktast és visszatért a Real Madrid, illetve a Sociedad kispadjára is harmadszor. Saint-Etienne, Real Murcia, katalán válogatott. igazán hosszú időt a walesi csapat nemzeti kispadján mért, 2004 és 2010 között irányította a válogatottat. Jelenleg munkanélküli.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése