2014. augusztus 10., vasárnap

Hatalmas zakót kapott a Dortmund

Komoly ellenfél, komoly vereség, avagy nagyon elverte a Liverpool a Borussia Dortmundot. A találkozón góllal debütált a vörösök új szerzeménye Lovren, a csapat pedig összességében nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott, ellenben Klopp tanítványaival, akik keresték önmagukat. 

Liverpool - Borussia Dortmund 4-0 (2-0)
G: Sturridge (10.), Lovren (14.), Coutinho (49.), Henderson (61.) ill. -
Liverpool: Mignolet - Johnson (Enrique 63.), Skrtel, Lovren, Manquillo (Kelly 85.) - Can (Lucas 46.), Henderson (Allen 80.), Gerrard - Coutinho (Ibe 73.), Sterling, Sturridge (Lambert 76.).
Dortmund: Langerak - Kirch (Bender 46.), Schmelzer (Marian Saar 80.), Papastathopoulos (Kystock 80.), Piszczek (Großkreutz 59.) - Ginter, Jojic (Amini 77.), Mkhitaryan (Ji Dong-Eon 65.), Kehl (Hofmann 46.) - Ramos (Immobile 46.), Aubameyang (Bandowski 71.).

Rodgers gyakorlatilag kezdőcsapatát küldte a pályára, míg Klopp igen vegyes képet festett, a Borussia játékosok nem igazán találják a játék ütemét, ez pedig nem sok jót vetít a Bayern elleni szuperkupa előtt. Nem kellett sokat várni a gólra, Sturridge kapott egy remek kiugratást a 10. percben, a feladó Coutinho volt, a válogatott támadó köszönte és Langerak mellett a kapuba lőtt laposan, Négy minutummal később aztán a debütáló Dejan Lovren fejelt a hálóba Gerrard beadását követően. A Dortmund nem tudott közel kerülni Mignolet kapujához, távoli lövésekkel próbáltak operálni, ám ez nem jött be. 

A második játékrészt Coutinho góllal nyitotta a Liverpool, a brazil remekül játszott, igazi vezéregyénisége volt a csapatnak. A végeredményt a 61. percben Henderson állította be, egy gyönyörű ám több sebből vérző támadás végén. Sturridge les, majd egy a játékteret elhagyó labda, egy gyönyörű csel és egy remek centerezés! A mérkőzés ettől fogva élvezhetetlenné vált, folyamatosak voltak a cserék, nagyjából semmi említésre méltó nem történt.

A Liverpool úgy fest nagyon egyben van, a csapat nem annyira érezte meg Suarez hiányát, mint a másik oldalon a Dortmund Lewandowski távozását.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése