2014. július 15., kedd

Madridban a Benfica kapusa - hivatalos

Madridban folytatja pályafutását az SL Benfica fiatal kapuvédője Jan Oblak, erről számolt be a portugál Bola című lap, melynek a 21 éves szlovén válogatott kapuvédő elárulta, elhagyja Lisszabont és az Atletico Madrid hálóőre lesz. 

Oblak a szezon második felében robbant be a köztudatba, a portugál bajnokságban 16 mérkőzésen játszott és csupán 3 gólt kapott, 14 találkozót kapott gól nélkül abszolvált. Az egész szezont figyelembe véve 27 mérkőzésen 8 gólt kapott, ezen találkozókból pedig 21 alkalommal érintetlen maradt a kapuja.

A Bola újságírójának kérdésére, miszerint elhagyja-e a Benfica együttesét így felelt - "Elhagyom a Benficát az Atlético Madridért. Gyerekkorom óta nagy álmom, hogy Spanyolországban védjek. Az Atléticóhoz csatlakozás egy új kihívás, amit nem akartam kihagyni. A Benfica megtartott volna, és mindent megpróbált a maradásom érdekében, de az volt a vágyam, hogy aláírjak az Atléticóhoz. Soha nem fogom elfelejteni a benficás időszakomat. A legjobbakat kívánom mindenkinek, és nagyra értékelem azt a segítséget, amit kaptam itt. A Benfica egy fantasztikus klub. Nem az anyagiak játszották a főszerepet a döntésemben, de az nyilvánvaló, hogy ebből a szempontból kedvezőbb a helyzet az Atléticónál."

A 21 esztendős háromszoros szlovén válogatott hálóőr érkezését nemsokára bejelenthetik Madridban, Oblak lesz tehát az, aki átveszi a belga válogatott Thibaut Courtois örökségét. Nem akármilyen feladat, a léc igen magasan van...

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése