2014. június 26., csütörtök

VB 2014: Vajon ki megy tovább a belgák mögött! - előzetes

A cím nem teljesen helytálló, ugyanis Algéria még akár meg is előzheti a belgákat, amennyiben azok nem szereznek pontot, ők pedig diadalmaskodnak az oroszok felett. Ami a csoportot illeti, mindegyik csapatnak megvan még az esélye, kinek jobb, kinek pedig rosszabb. Nézzük, hogyan alakulhatnak a dolgok a 'H' jelű kvartettben, mely a 2014-es világbajnokság csoportküzdelmeit zárja majd.


H csoport:
Dél-Korea - Belgium 22:00 (m1)
Sao Paulo, Arena de São Paulo
Játékvezető: Benjamin Jon Williams (ausztrál)

A történet nagyon egyszerű, a belga válogatott már egy döntetlennel is biztos csoportelső, de vereség esetén is meglehet számukra a hőn áhított hely, így nem igazán kell majd ütniük az istrángot, ellenben Dél-Koreának, mely a legrosszabb helyzetben van. Egy esetleges algériai győzelem számukra a kiesést jelentené, tehát sorsuk nem csupán a saját kezükben van, míg gólarányuk mínusz kettes, amin jócskán javítani kellene, hiszen még az is mérvadó lehet, akár az oroszok, akár az Algírok elleni összevetésben, ha úgy alakul.

A két csapat 1990-ban találkozott először, akkor a csoportküzdelmek során 2-0-ás belga siker született. Nyolc évvel később szintén összefutottak, az akkori döntetlen pedig mindkét fél búcsújába került. Legutóbb igen régen, 99-ben találkoztak egy barátságos meccsen, mely 2-1-es európai sikert hozott.

A mai meccs fő esélyese is Belgium, ám az a bizonyos tényező, hogy nem olyan nagy a tét...

H csoport:
Algéria - Oroszország 22:00 (m2)
Curitiba, Arena da Baixada
Játékvezető: Cüneyt Çakır (török)

Az oroszok számára csakis a győzelem az elfogadható, ha nem nyernek, akkor Capello és tanítványai is megvehetik hazafelé a repülőjegyet. A támadások erőltetése tehát az oroszok feladata lesz. Ha netán döntetlen születne, akkor Algériának még figyelnie kell hátrafelé, nehogy Dél-Korea nyerjen és jobb gólkülönbséggel továbbmenjen. 

A feleknek nincsen bejegyzett mérkőzése, esélyesebbnek az orosz válogatottat tartják az oddsmesterek.

A csoport állása:
1. Belgium 6 pont (3-1) +2
2. Algéria 3 pont (5-4) +1
3. Oroszország 1 pont (1-2) -1
4. Dél-Korea 1 pont (3-5) -2

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése