2014. június 26., csütörtök

VB 2014: Oda Suárez karrierje!? - súlyos büntetést rótt ki a FIFA

Meghozta döntését a FIFA, melynek értelmében Luis Suárez az olasz Giorgio Chiellini megharapásáért súlyos árat fizet és biztosan nem játszik már a világbajnokságon. Ez a büntetés könnyen az uruguayi sztár karrierjébe kerülhet. A FIFA az ügyben mint visszaesővel szemben járt el.  

A döntés értelmében Suárez nem léphet pályára Uruguay következő 9 válogatott mérkőzésén, illetve négy hónapig felfüggesztették minden a labdarúgással kapcsolatos tevékenységét. Ezen felül a pénzbüntetés sem maradt el, a támadónak 100 ezer svájci frankba, azaz 25 millió forintjába került a harapás.

Az ítélet merőben befolyásolhatja Suárez karrierjét, aki morálisan megtörhet, hiszen nem mindennapi esemény egy labdarúgó életében a világbajnokság. Emellett pedig ki lesz az, aki 60-80 millió eurót kifizet egy  olyan támadóért, aki a szezon első két hónapjában biztosan nem játszhat!? Így könnyedén elképzelhető, hogy oda a Real Madrid és az FC Barcelona érdeklődése, Luis pedig marad a Liverpool játékosa, ahol várhatnak arra, hogy leteljen a csatár büntetése. 

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése