2014. június 24., kedd

VB 2014: Costa Rica az elsősségért, Uruguay és Olaszország a továbbjutásért - előzetes

Minden korábbi elképzelés borult a 'D' jelű kvartettben, ugyanis Costa Rica továbbjutásával, sőt pontszerzésével sem számolt senki. A világbajnokság meglepetéscsapata a csoportelsősségre hajt, míg Olaszország és Uruguay egymás ellen döntheti el, hogy ki lép a kieséses szakaszba. Egy biztos, a három korábbi világbajnok közül kettő búcsúzik, csak azt nem tudjuk ki lesz Anglia párja. Igen jó meccsekre van kilátás, az izgalom garantált.



D csoport: 
Olaszország-Uruguay 18:00 (m1)
Natal, Estádio das Dunas
Játékvezető: Marco Rodríguez (mexikói)

A világbajnokság egyik legjobb párosítása és egyben óriási téttel bíró mérkőzése, ám kérdés, hogy nem nyomja-e rá bélyegét a mérkőzésre a hatalmas tét!? A döntetlen az olaszoknak kedvez, hiszen gólarányuk egyel jobb, mint riválisuké, így Suárezéknek kell majd előre menni. Tegnap láthattunk már egy hasonló szituációt, akkor a támadófutballjáról híres Hollandia megölte a meccset. Egy biztos, az olaszoknak nem lesz sietős a történet, valószínűleg előveszik betonvédekezésüket és kontrajátékukat. Mindkét oldalon fogatoznak, senki nem akar hazautazni, de valaki rákényszerül. 

A két válogatott egymás elleni múltja igen régre nyúlik vissza, 1928-ban találkoztak először az olimpiai elődöntőben és 3-2-es uruguayi diadal született. Ezt követően hosszú ideig nem találkoztak, majd az 1970-es világbajnokságon a csoportmeccsek során 0-0-ás döntetlent értek el. Húsz esztendővel később szintén világbajnoki meccsen futottak össze, akkor Olaszország a nyolcaddöntőben 2-0-ra nyerni tudott. Az ezredforduló óta két barátságos meccset vívtak, egy 1-1-es döntetlent és egy 1-0-ás uruguayi sikerrel záruló mérkőzést. A legutóbbi találkozásukra valószínűleg sokan emlékeznek, a Konföderációs Kupa bronzmeccsén tizenegyesekkel 3-2-re Pirlóék nyertek.

D csoport:
Costa Rica-Anglia 18:00 (m2)
Belo Horizonte, Estádio Mineirão
Játékvezető: Dzsamel Hajmúdi (algériai)

A világbajnokság legnagyobb meglepetéscsapata egyértelműen az a Costa Rica, mely az első két fordulóban egyaránt legyőzte Uruguay és Olaszország legjobbjait, ezzel pedig borította a papírformát. Immáron biztosam távozik az angol válogatott, mely a becsületéért lép pályára, ám Costa Rica számára is nagy téttel bír a találkozó, hiszen még csoportelsőként is továbbléphetnek, ehhez pedig elég egyetlen egy pontot szerezniük. 

Roy Hodgson előre megjelölte kezdőcsapatát, melyben csupán ketten kaptak helyet az Uruguay elleni csapatból: Ben Foster – Phil Jones, Gary Cahill, Chris Smalling, Luke Shaw – James Milner, Frank Lampard, Jack Wilshere, Ross Barkley – Adam Lallana, Daniel Sturridge.

A két válogatottnak nincsen az ezredforduló óta feljegyzett mérkőzése, Campbell számára pikáns lehet a párharc, ugyanis az ifjú titán az Arsenal játékosa.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése