2014. június 24., kedd

VB 2014: Ádáz küzdelem a továbbjutásért - előzetes

Eddig csupán egy dolog biztos a 'C' jelű kvartettben, méghozzá az, hogy Kolumbia továbbjutott. Minden más az esti mérkőzéseket követően dől majd el, nézzük ki kivel játszik és milyen esélyekkel, lehetőségekkel száll ringbe. Van akinek a sorsa a saját kezében van, ám akad olyan is, aki másoktól függ.



C csoport: 
Japán-Kolumbia 22:00 (m2)
Cuiabá, Arena Pantanal
Játékvezető: Pedro Proença (portugál)

A kolumbiai csapat immáron biztos továbbjutó és egyetlen egy pont megszerzésével biztos csoportelső, ám a szurkolók győzelmet várnak Japán ellenében is. Az ázsiaiak eddig nem brillíroztak, most pedig már bravúrra lenne szükségük, nevezetesen csakis a győzelem az elfogadható, sorsuk pedig Elefántcsontpart kezében van. Drogbáék ugyanis két pontos előnnyel mennek japán és a görögök előtt. Ami a kolumbiai csoportelsősséget illeti, még az is elképzelhető, hogy egy vereség is beleférne, ugyanis gólarányuk kimagaslik a csoportban.

A két együttes az ezredforduló óta háromszor is megmérettetett, egy 1-0-ás kolumbiai győzelmet követően két gól nélküli döntetlen született. Az oddsmesterek Kolumbiát tartják sokkalta esélyesebbnek.

C csoport:
Görögország-Elefántcsontpart 22:00 (m1)
Fortaleza, Estádio Castelão
Játékvezető: Carlos Vera (ecuadori)

Elefántcsontpart könnyen a saját kezébe veheti sorsát, ehhez csupán győzniük kell a görögök ellen. A 2004-es Európa-bajnok számára csupán a győzelem az elfogadható, ám rossz gólaránya végett továbbjutása merőben függ a japánok szereplésétől is. Esélyük csekély, ám tudjuk, hogy a remény hal meg utoljára. Drogbáék számára egy döntetlen elképzelhető, hogy kevés lenne, ugyanis ha Japán nyer, akkor gólarányban vagy beéri, vagy megelőzi afrikai riválisát. A továbbjutáskérdése tehát még nagyon összetett.

A két együttes még soha nem találkozott egymással, az oddsmesterek egyértelműen a csontpartiakat tartják esélyesebbnek. Mire éjfélt üt az óra már sokkalta okosabbak leszünk...

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése