2014. június 29., vasárnap

Huntelaar a 94. percben lőtte tovább Hollandiát

Hollandia lesz ott a negyeddöntőben, miután hathatós bírói segítséggel egy kétes tizenegyest követően a hosszabbításban fordított a remekül játszó Mexikó ellen.  A mindent eldöntő tizenegyes igen megosztja a közvéleményt, ahogyan a szurkolókat is. Talán nem így kellett volna eldönteni...

1. félidő: A várakozásokkal ellentétben a holland csapat sehol sem volt, a mérkőzés irányítását Mexikó ragadta meg és ez mindvégig így volt az első félidő során. Van Gaal gyorsan meg kellett hogy bontsa a csapatát, ugyanis De Jong helyett a 9. percben Martins Indi lépett a pályára, peches sérülés húzódott az eset hátterében. Mexikó több lövést is eleresztett, ám különösebb veszélyt ezek a kísérletek nem jelentettek Cillessen kapujára.

Az első valamirevaló lehetőséget a 17. percben jegyezhettük fel, ekkor egy remek támadás végén Herrera lőtt 14 méterről kicsivel a jobb kapufa mellé. Három minutummal később aztán ismételten veszélyben forgott a holland kapu, a mexikói játékosok tizenegyest reklamáltak, és elképzelhető, hogy jogosan, ugyanis fejmagasságban, a támadó fejét megrúgva sikerült felszabadítania a védőnek. A 24. percben aztán Salcido szánta el magát egy váratlan lövésre, 35-ről megkínálta és bizony Cillessen csak szögletre tudott menteni.

A 27. percben aztán a túloldalon is történt valami, Van Perise lépett ki a védők közül és szelídítette meg a labdát, ám az némileg alá került, így lövése igen gyatrára sikeredett. A túloldalon aztán Dos Santos lőtt és nem sokkal tévedett. Ezt követően sokáig mezőnyben folyt a játék, Mexikó irányított, a hollandok pedig nyomozták a labdát. A 42. percben  Cilessen mutatott be hatalmas védést, majd jött egy kétes szituáció, az egyik holland belerúgott földön fekvő ellenfelébe, ezt azonban nem látta a bíró, így elmaradt a jogosnak tűnő piros lap. A végén aztán majdnem a hollandok örülhetek, a mexikói védelem adott el egy labdát, amivel mehettek a hollandok, ám Robben elől az utolsó pillanatban sikerült tisztázni, a szituáció ismételten vitatható volt. Az eset kapcsán megsérült Moreno, aki hordágyon hagyta el a pályát, ezzel megbomlott a közép-amerikaiak védelme.

2. félidő: A második játékrészt egy mexikói gól nyitotta, Dos Santos mellel vette át a labdát, majd 25 méterről kapásból lőtt a kapu bal alsó sarkába esélyt sem hagyva a holland kapuvésőnek. Az 55. percben aztán Peralta próbálta kettőre növelni az előnyt, Cillessen azonban résen volt. A bekapott gól után kezdtek magukhoz térni a hollandok, kapujához szegezték Mexikót. Az 57. percben aztán Ochoa védett hatalmas bravúrral, a kapuvédő reflexből a kapufára tolta a játékszert. 

A 60. percben aztán Robben megpattanó lövése veszélyeztetett, ám elment a kapu mellett. Nem maradt el ez a mérkőzés sem igazi Robben szóló nélkül, a Bayern sztárja jobb oldalról tört be és lőtt, Ochoa pedig bravúrosan szögletre mentett. Tíz perccel a vége előtt Salcido hámozta magát át két védőn és került lövőhelyzetbe, ám lökete csúnyán fölé szállt. A végjátékot nagyon megnyomták a hollanok, ennek pedig meg is lett az eredménye, csak nem mindegy, hogy miként. 

A 85. percben előbb Ochoa védett hatalmas bravúrral négy méterről remekül kimozdulva, ám les miatt a játékvezető már amúgy is kifelé ítélt szabadrúgást. Két minutummal a rendes játékidő vége előtt aztán Robben beívelt szögletét fejelték vissza, az érkező Sneijder pedig tizenhatról a kapuba bombázott. A hosszabbításban aztán jött a dráma, Robben és Marquez találkozását szabálytalannak ítélte meg a játékvezető. A megítélt büntetőt Huntelaar értékesítette, ezzel továbblőtte Hollandiát.

Mexikó nem érdemelt vereséget, főleg nem így, egy vitatott tizenegyes által. 

Hollandia - Mexikó 2-1 (0-0)
Fortaleza, Estádio Castelão 59037 néző, vezette:: Pedro Proença (portugál) 
Hollandia: Cillessen - Vlaar, De Vrij, Blind, Verhaegh (Depay 57.) - De Jong (Martins Indi 9.), Sneijder, Wijnaldum - Kuyt, Van Persie (Huntelaar 76.), Robben.
Mexikó: Ochoa - Rodriguez, Salcido, Marquez, Moreno (Reyes 46.), Layun - Herrera, Guardado, Aguilar - Peralta (Hernandez 75.), Dos Santos (Aquino 61.).
G: Sneijder (88.), Huntelaar (90+4.-büntető) ill. Dos Santos (48.)
S: - ill. Aguilar (69.), Marquez (90+2.), Guardado (90+3.)
Kiállítás: - ill. -

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése