2014. június 29., vasárnap

VB 2014: Folytatódik az élet-halál harc! - előzetes

Brazília szerencsével, míg Kolumbia roppant könnyedén jutott a negyeddöntőbe, ők már a következő körre készülhetnek egymás ellenében, míg a mezőny fennmaradó része még a nyolcaddöntős mérkőzésekre gyúr. A mai napon is két mérkőzés, négy válogatott lesz a fókuszban, többek között a remek formát mutató Hollandia és a vb meglepetéscsapata Costa Rica. Nézzük mit várhatunk a mai naptól. 

3. Nyolcaddöntő
Hollandia - Mexikó 18:00 (m1)
Fortaleza, Estádio Castelão
Játékvezető: Pedro Proença (portugál)

Igen jó mérkőzésnek ígérkezik Hollandia és Mexikó összecsapása és higgyék el, nem kell félteni az Ochoa vezette közép-amerikaiakat. Egyik csapatnak sincsen nagy hiányzója, a fő kérdés pedig az lehet, hogy Robben milyen napot fog ki, hogyan tudják majd tartani a mexikói védők. Egyszer már sikerült kikapcsolniuk egy zseniális játékost a csoportkörök során Neymar személyében, akkor Brazília nem bírta feltörni a hátsó reteszt.

A két válogatott 1998-ban már összefutott egyszer a világbajnokságon, akkor a csoportkörben egy 2-2-es döntetlen született, mely akkor mindkét csapat továbbjutását jelentette, ma biztosan csak az egyik gárda marad majd talpon. Azóta két barátságos meccset játszottak a felek, mindkét alkalommal 2-1-es holland győzelem született. 

4. Nyolcaddöntő
Costa Rica - Görögország 22:00 (m1)
Recife, Arena Pernambuco
Játékvezető: Benjamin Jon Williams (ausztrál)

Costa Rica hatalmas meglepetést nyújtott eddig, hiszen legyőzte Olaszországot, Uruguayt és döntetlent ért el Anglia ellenében is, ezzel pedig megnyerte csoportját, melyre senki nem számított. Az ellenfél a görög válogatott drámai körülmények között, egy a 94. percben értékesített tizenegyessel vívta ki az egyenes kieséses szakaszban történő részvétel jogát, úgy, hogy mindössze két gólt szereztek. Egy biztos, Costa Rica számára nagyon nagy feladat lesz feltörni a görög falankszot, mert ha valamit tudnak akkor az a védekezés.

A két csapat nem játszott még egymással.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése