2014. május 7., szerda

Pofára eshet az UEFA! - "háború" közeleg...

Hatalmas viharfelhők gyülekeznek Európa felett, a dúsgazdag klubok és az UEFA egymásnak feszül az ok pedig a pénzügyi fair play szabály, mely úgy tűnik mégsem annyira jogos, ahogyan azt az Európai Labdarúgó-szövetség gondolta, vagy tervezte. A sötétségben a lámpást Jean-Louis Dupont belga ügyvéd tekerte fel, aki méltán híres az átigazolási piac megreformálásáról. 

Mint ismeretes az UEFA soha nem látott büntetéseket készül kiróni klubokra, melyek közt ott van a Manchester Cityt és a Paris Saint-Germain egyaránt, ám rajtuk kívül még számos klubnál folynak az átvilágítások. 

Dupont a következő képen nyilatkozott egy francia lapnak - "Jó ötlet, hogy a klubok ne költsenek többet, mint amennyit keresnek, de nem megoldás, amit az UEFA most kitalált. A nagyközönségnek tetszik, de jogi, gazdasági és politikai magyarázatra szorul mindez. Jelen verziójában ez a szankció jogellenes és alkalmatlan a megoldásra! A szabályozás túl sok korlátot tartalmaz, limitálják a befektethető összeget és az átigazolások értékét. A klubok között csökkenni fog a játékosmozgás, csökkennek a fizetések, ami ellentétes a szabad munkaerő-áramlás filozófiájával.Ezzel a szabályozással gátakat építenek új erők elé!"

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése