2014. május 7., szerda

Álomdöntő lesz az Ukrán Kupában

Kialakult az Ukrán Kupa 2013/2014-es kiírásának fináléja, a döntőben a két legnagyobb múltú együttes, a Shakhtar Donetsk és a Dinamo Kijev találkozik majd. Igazi álomdöntő és ősi rivalizálás, igazi csemegének ígérkezik a meccs. 

Slavutych Cherkasy (III.) - Shakhtar Donetsk 0-3 - hosszabbítás után
G: - ill. Eduardo (105.), Taison (111.), Bernard (120.)
Kiállítva: - ill. Iljiho (120+2.)

Hatalmas menetelésnek tett ma pontot a végére a Shakhtar Donetsk, mely igen csak megszenvedett azért, hogy bejusson az Ukrán Kupa döntőjébe. Az ellenfél a harmadik vonalból érkező, 2010-ben alapított Slavutych Cherkasy volt, melynek szereplése eddig is csodaszámba ment. A hazaiak kihúzták a rendes játékidőt egy gól nélküli döntetlenre, a hosszabbítás azonban már nem róluk szólt, a 105. percben Eduardo megtörte a gólcsendet, a kiscsapat így kénytelen volt kinyílni, melynek eredménye újabb két bekapott gól lett. Ennek ellenére le a kalappal a Cherkasy előtt, mely ha jól néztük indulhat az Európa Liga selejtezőiben.

Dinamo Kijev - Odessa 4-0 (2-0)
G: Garmash (26., 40.), Yarmolenko (52.-büntető), Mbokani (67.)

A másik elődöntőn a bajnokságban a tabella szempontjából egymással szomszédos csapatok csatáját hozta, melyből a nagymutató Dinamo Kijev jött ki jobban. Pontosabban fogalmazva, átgázolt, felnégyelte az Odessa csapatát.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése