2014. május 7., szerda

Nemet mondott a Barca kispadjára az első számú kiszemelt!

Immáron biztosra vehető, hogy a szezon végeztével távozik az FC Barcelona éléről Tata Martino, akinek utódját keresi a katalán klub. A sajtó hetek óta foglalkozik a témával, ám döntés még mindig nem született, ugyanis a hírek szerint az első számú kiszemelt nemet mondott a gránátvörös-kékek kispadjára. 

Úgy fest, nem volt elég csábító a katalán klub ajánlata ahhoz, hogy kimozdítsa jelenlegi székéből Ernesto Valverdét az Athletic Bilbao vezetőedzőjét, aki korábban játékosként szolgálta a katalán klubot, trénerként pedig rengeteg szép eredményt tud felmutatni, gondolhatunk itt az  Olympiakosszal megnyert három bajnoki címre és két kupagyőzelemre, vagy a katalán rivális Espanyol Európa Ligában történő döntőbe vezetésre. Emellett a Bilbao is egy nagyon masszív csapattá érett a keze alatt. Valverde válasza azonban nem, így folytatódhat tovább a keresgélés, illetve jöhet a 'B' terv, ha csúnyán akarunk fogalmazni. Ez nem más, mint Luis Enrique a Barca és a Real Madrid korábbi legendás játékosa, aki azonban nem rendelkezik nagy edzői tapasztalattal.

A 43 esztendős Enrique eddig csupán a Barca B csapatánál dolgozott, illetve a 2011/2012-es szezonban az AS Roma csapatát gardírozta, jelenleg pedig a Celta Vigo vezetőedzője.

A katalán szurkolóknak egyébként nem igazán tetszik az utóbbi ötlet, sőt az első számú terv sem, ugyanis sokan játékstílusváltást követelnek, ezt pedig nem egy spanyol edzővel képzelik el.

Egy biztos, nemsokára fény derül az edző kilétére, ugyanis a klubvezetés megígérte, hogy még a világbajnokság kezdete előtt meglesz az új vezetőedző.

Őszi Ádám 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése