2014. május 28., szerda

FootGolf: Magyar ezüstérem született Olaszországban

A mögöttünk álló hétvégén került megrendezésre az Európai FootGoolf Trophy Tour első állomása, melyet Olaszországban a Castellar Golf Club pályáján bonyolítottak le. A két napos verseny svájci aranyérmet hozott, ugyanis D'Espine julien a 9-6-3-1 szabály értelmében megelőzte a magyar Lengyel Bélát, akinek így az ezüstérem jutott. Európai verseny révén az argentin játékosok eredménye nem számított bele a versenybe, ám a Dél-amerikaiak csúnya erődemonstrációt tartottak és letarolták a mezőnyt. 



A beszámolók szerint a gyakorlónapon a pálya teljesen szét volt ázva, a víz megállt a pocsolyákba, így nehézkes volt a külföldiek számára a pályával való ismerkedés, mely a rutinos hazaiak dolgát segítette papíron. A számtalan olasz, tehát hazai indulón kívül 3 svájci, 3 spanyol és 6 magyar játékos tette tiszteletét, míg a tengerentúlról a legjobb argentinok is tiszteletüket tették, ám az eredményeik nem számítottak bele a hivatalos versenybe. A tíz Dél-amerikai footgolfos szinte kivétel nélkül mindkét nap erődemonstrációt tartott, a 18 szakaszos par 72-es pályát mindkét nap volt, aki 60 rúgásból teljesítette, ami elképesztő.

Az első játéknapon a beszámolók szerint az idő már ragyogó volt, ám a pálya talaja még mindig mély volt helyenként. A második napon aztán már melege volt a mezőnynek, a pálya tökéletes állapotban volt. A beszámolók szerint az out karók sokasága miatt nyomás volt a játékosokon, illetve a végjáték igen feszült volt, hiszen tavak körül kellett játszani, a labda pedig könnyen vizet találhatott.

A magyar különítményt Lengyel Béla, Bihary Péter, Gelencsér Gábor (Első Magyar Footgolf Sportegyesület), Hankó Péter, Oláh Attila (Milan Footgolf Egyesület) és Kuts Zoltán (FTC Footgolf) képviselte.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése