2014. május 15., csütörtök

Bolgár Kupa: Hatalmas balhé közepette trónon a bajnok

Története második kupadöntőjét is győzelemmel abszolválta a regnáló bolgár bajnok Ludogorets, mely 2012-es sikerét követően ismételten felülhetett a trónra. A mérkőzés igen hosszúra és kalandosra sikeredett a Plovdiv szurkolóinak köszönhetően. 

Botev Plovdiv - Ludogorets 0-1 (0-0)
G: - ill. Bezjak (59.)
Kiállítás: V. Vieira (90+18.) ill. -

Emlékezetesre sikeredett a bolgár kupa döntője, igaz sajnos nem a mutatott játék, hanem a szurkolók miatt. A találkozó csúszással kezdődött, ugyanis a pénztárszalagok letakarítása némi időt vett igénybe, majd a második játékrészben  Bezjak  vezető találata elszabadította az indulatokat a Plovdiv szurkolók szektorába, akik gyújtogatásba kezdtek. A tűzoltók és a rendőrök egyaránt közbeavatkoztak, a játék közel húsz percet szünetelt. A legvége sem bírtak magukkal a vesztes csapat ultrái, így egy újabb négy perces megszakítás következett, mielőtt a Ludogorets játékosok nyakába kerülhetett az aranyérem. 

A razgradiak eddig hibátlanok, ugyanis kettőből kettő döntőt sikerrel abszolváltak, míg a Botev Plovdiv csapatára tényleg ráillik az örök második jelző, ugyanis eddigi tizenegy kupadöntőjükből ez volt a kilencedik vesztes.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése