2014. április 6., vasárnap

Másodvirágzás: "Világbajnokság? Miért is ne?"

Fantasztikus szezont fut az újonc Hellas Verona csapata és egyben Luca Toni, a már egyszer "eltemetett" korábbi olasz válogatott támadó. Az egykori Bayern klasszis 36 esztendősen versenyben van a gólkirályi címért, egyesek pedig a vb-n való részvételét feszegetik. 

"Világbajnokság? Miért is ne? Végül is ha számításba vannak véve olyan csatárok, akik kevesebb gólt értek el a szezonban, mint én, akkor van értelme arról beszélni, hogy nekem is ott kellene lennem." - mondta a másodvirágzását élő támadó a Sky Sport Italia riporterének

Luca Toni karrierje még tíz esztendeje a Palermo együttesében virágzott fel, majd jó pár szezonon keresztül a Fiorentina és a Bayern München szurkolók harsogták nevét. Ezt követően ingázott, keveset játszott, a tőle megszokott gólok pedig elmaradtak, így az Al Nasr csapata mellett döntött levezetés gyanánt. Az arab kaland nem jött be Toni pedig visszatért korábbi sikereinek helyszínére Firenzébe, ahol 27 mérkőzésen 8-szor volt eredményes. A szezon elején ajánlatot tett érte az újonc Verona, mely meg is szerezte játékjogát, ezzel pedig megindult a másodvirágzás. Senki nem gongolta volna, hogy a veterán támadó, egy acélosnak nem nevezhető csapatban ilyen ütemben termeli majd a gólokat. 

Luca Toni az idei szezonban 28 mérkőzésen lépett pályára, 16 góljával harmadik a góllövőlistán és a statisztikákban 10 gólpassz is fűződik nevéhez. Legutóbb szombat este szerzett győztes gólt, csapata idegenbéli meccsén a Chievo ellenében.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ott lenne-e a helye a végén, tudná-e segíteni a válogatottat karrierjének valószínűleg utolsó nagy világeseményén.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése